МЕКАНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Сласни десерт са преливом од крем сира
Ево како да направите сласни колач са маком, који се прелива глазуром од крем сира, а сваки залогај је право задовољство.
Колач са маком ће пријати свим чулима – мек је и сочан, можете да га правите за празнике.
За мекани колач са маком потребни су вам одвојени састојци за колач и за прелив. Прави се на овај начин!
Потребно:
* 40 г мака
* 125 мл млека
* 4 беланца
* 94 г биљне масти
* 130 г шец́ера
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 250 г брашна
* 2 кашичице прашка за пециво
Глазура од крем сира:
* 120 г крем сира, омекшаног
* 63 г путера, омекшаног
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 250 г шец́ера у праху
Рецепт за мекани колач са маком:
Корак 1
Потопите мак:
За мекани колач са маком малој посуди потопите мак у млеко 30 минута. Ставите беланца у велику посуду и оставите да стоје на собној температури 30 минута.
Корак 2
Направите тесто:
У другој великој посуди сипајте биљну маст и шец́ер док не постане светла и пахуљаста. Умутите ванилу. Комбинујте брашно и прашак за пециво, и додајте у кремасту смесу наизменично стављајући мак, и добро умутите после сваког додавања. Умутите беланца док се не формирају мекани врхови; умесите тесто. Сипајте у подмазану тепсију. Пеците на 200° 25-30 минута или док чачкалица уметнута у центар не изађе чиста. Охладите на решетки мекани колач са маком.
Корак 3
Направите глазуру и прелијте колач:
За глазуру, у великој чинији умутите крем сир, путер и ванилу, док не постане глатка.
Постепено умутите шец́ер у праху. Намажите преко торте. Уживајте у меканом колачу са маком!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)