МЕКАНИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Сласни десерт са преливом од крем сира
Ево како да направите сласни колач са маком, који се прелива глазуром од крем сира, а сваки залогај је право задовољство.

Фото Shutterstock
Колач са маком ће пријати свим чулима – мек је и сочан, можете да га правите за празнике.
За мекани колач са маком потребни су вам одвојени састојци за колач и за прелив. Прави се на овај начин!
Потребно:
* 40 г мака
* 125 мл млека
* 4 беланца
* 94 г биљне масти
* 130 г шец́ера
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 250 г брашна
* 2 кашичице прашка за пециво
Глазура од крем сира:
* 120 г крем сира, омекшаног
* 63 г путера, омекшаног
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 250 г шец́ера у праху
Рецепт за мекани колач са маком:
Корак 1
Потопите мак:
За мекани колач са маком малој посуди потопите мак у млеко 30 минута. Ставите беланца у велику посуду и оставите да стоје на собној температури 30 минута.
Корак 2
Направите тесто:
У другој великој посуди сипајте биљну маст и шец́ер док не постане светла и пахуљаста. Умутите ванилу. Комбинујте брашно и прашак за пециво, и додајте у кремасту смесу наизменично стављајући мак, и добро умутите после сваког додавања. Умутите беланца док се не формирају мекани врхови; умесите тесто. Сипајте у подмазану тепсију. Пеците на 200° 25-30 минута или док чачкалица уметнута у центар не изађе чиста. Охладите на решетки мекани колач са маком.
Корак 3
Направите глазуру и прелијте колач:
За глазуру, у великој чинији умутите крем сир, путер и ванилу, док не постане глатка.
Постепено умутите шец́ер у праху. Намажите преко торте. Уживајте у меканом колачу са маком!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)