РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН ПРАЗНИЧНИ КОЛАЧ! Куглоф од чоколаде
КАКО многе баке кажу, мекан као душа, куглоф од чоколаде или чоколадни куглоф! Током новогодишњих празника се традиционално једу орашасти плодови, а ако их додате састојцима за куглоф, добићете хрскави фини бисквит, идеалну посластицу уз шољу топлог чаја и кафе, чашу млека или кремасте топле чоколаде.

Фото Shutterstock
Како направити најбољи празнични куглоф? Не морате бити вешти у кухињи како бисте направили овај укусан колач за који се увек тражи парче више. Потребно је само да завирите у кухињу и препустите се празничном духу.
Потребно:
* јаја, 5
* шећер, 250 гр
* маргарин, 200 гр
* кора лимуна, 1ком
* прашак за пециво,1 кесица
* какао прах, 2 кашике
* чоколада за кување, 50 гр
* млеко,100 мл
* брашно, 600 гр
* шећер у праху, по укусу
Припрема:
- Најпре умитите беланца у чврст снег. Посебно у другој посуди умутите жуманца, шећер, маргарин, додајте млеко, нарендану кору од лимуна, какао, отопљену чоколаду за кување. На крају смеси додајте брашно помешано са прашком за пециво. У смесу са жуманцима постепено додајте и умућени снег од беланаца. Калуп за куглоф премазати маргарином, а колач пећи у загрејаној рерни на 200 степени 40 минута.
* * * * * * * *
Обрадујте вама најближе особе укусним дезертом, који ће вас освојити већ првим залогајем - сочан куглоф са сувим воћем или чоколадом добиће симпатије ваших укућана.
- Овај колач је познат по томе што евоцира најлепше успомене, враћа нас у детињство и добро познати мирис бакине кухиње. То је колач у чијем укусу уживају све генерације и који осваја ваше срце!
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)