РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН ПРАЗНИЧНИ КОЛАЧ! Куглоф од чоколаде
КАКО многе баке кажу, мекан као душа, куглоф од чоколаде или чоколадни куглоф! Током новогодишњих празника се традиционално једу орашасти плодови, а ако их додате састојцима за куглоф, добићете хрскави фини бисквит, идеалну посластицу уз шољу топлог чаја и кафе, чашу млека или кремасте топле чоколаде.
Како направити најбољи празнични куглоф? Не морате бити вешти у кухињи како бисте направили овај укусан колач за који се увек тражи парче више. Потребно је само да завирите у кухињу и препустите се празничном духу.
Потребно:
* јаја, 5
* шећер, 250 гр
* маргарин, 200 гр
* кора лимуна, 1ком
* прашак за пециво,1 кесица
* какао прах, 2 кашике
* чоколада за кување, 50 гр
* млеко,100 мл
* брашно, 600 гр
* шећер у праху, по укусу
Припрема:
- Најпре умитите беланца у чврст снег. Посебно у другој посуди умутите жуманца, шећер, маргарин, додајте млеко, нарендану кору од лимуна, какао, отопљену чоколаду за кување. На крају смеси додајте брашно помешано са прашком за пециво. У смесу са жуманцима постепено додајте и умућени снег од беланаца. Калуп за куглоф премазати маргарином, а колач пећи у загрејаној рерни на 200 степени 40 минута.
* * * * * * * *
Обрадујте вама најближе особе укусним дезертом, који ће вас освојити већ првим залогајем - сочан куглоф са сувим воћем или чоколадом добиће симпатије ваших укућана.
- Овај колач је познат по томе што евоцира најлепше успомене, враћа нас у детињство и добро познати мирис бакине кухиње. То је колач у чијем укусу уживају све генерације и који осваја ваше срце!
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)