БРЗО СЕ ПРИПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ НЕСТАНЕ СА ТАЦНЕ: Чоколадна кекс салама
ПРОБАЈТЕ, укус је неодољив.

Фото Shutterstock
Састојци:
За смесу:
* млевена плазма, 300 г
* шећер у праху, 2 кашике
* нутела, 1 кашика
* млеко, 150 мл
* маргарин, 70 г
* ванилин шећер, 1 кесица
За надев:
* крем бананице, 6 комада
За чоколадну глазуру:
* чоколада за кување, 150 г
* уље, 3 кашике
За декорацију:
* шарене мрвице по потреби
Припрема:
- Миксером умутити маргарин са шећером у праху и ванилин шећером. Затим миксер искључити, додати млевену плазму, нутелу, постепено улити млеко и све сјединити руком.
Од добијене смесе обликовати правоугаоник на провидној приањајућој фолији.
- По средини распоредити сецкане крем бананице.
- Уролати, па затегнути фолију са обе стране како би се лепо формирао облик саламе.
Ставити на тацну и оставити у замрзивач да одстоји сат времена.
За чоколадну глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари.
Кекс саламу извадити из замрзивача и уклонити фолију. Прелити глазуром од чоколаде, декорисати шареним мрвицама и оставити да се глазура стегне.
- Сећи на шните жељене дебљине, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)

ОВО ЈЕ АНДРЕЈ ПОПОВИЋ: Прича о њему и успесима које постиже је невероватна (ВИДЕО)
ШАМПИОНИ У ФОКУСУ: Андреј Поповић млади физичар из Кикинде
17. 09. 2025. у 13:52

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

"ТАЈ ЧОВЕК ЈЕ СРАМОТА, НЕ ПОШТУЈЕ КРАЉА!" Трамп током сусрета с Чарлсом прекршио протокол, људи љути
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп и прва дама Меланија бораве у Виндзору, а њихов сусрет са краљем Чарлсом III већ је изазвао бурне реакције због кршења строгог краљевског протокола, пише Unilad.
17. 09. 2025. у 16:41
Коментари (0)