СЛАТКИ КАО ПОЉУБАЦ: Медени лолипопси
АКО сте љубитељ ефектних слатких креација, ово ће бити пун погодак.
Састојци:
* мед, 160 г
* маслац, 80 г
* јаја, 2 комада
* зачин за медењаке, 1/2 кашичице
* лимун, корица, 1 комад
* брашно, 250 г
* прашак за пециво, 1 кесица
* какао, 2 кашике
* млако, 80 мл
* кандирана кора поморанџе, 70 г
ЗА ДЕКОРАЦИЈУ:
* бела чоколада, 200 г
* маслац, 50 г
* млеко, 1 кашика
* готови украси по жељи
Припрема:
У шерпици отопите маслац и мед, па преспите у посуду за мешење. Кад се смеса прохлади, додајте јаја и зачине, па мутите миксером да се смеса лепо уједначи. Додајте брашно, какао и млеко и лагано мутите док се све не сједини, па на крају умешајте кандиране коцкице коре од поморанџе. Смесу излијте у плех који сте обложили папиром и пеците 20 минута на 180 степени. Кад се колач прохлади, вадите чашом плочице и у сваку утакните штапић. Белу чоколаду отопите на пари са маслацем и млеком, па пола прелијте у други суд и додајте пар капи црвене прехрамбене боје. Урањајте плочице у једну или другу чоколаду, па украсите шећерним перлицама и срцима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОДЛИЧНА ЗАМЕНА ЗА СЛАВСКУ ПОГАЧУ: Домаћински хлеб пуњен сиром и шунком (ВИДЕО)
20. 01. 2024. у 07:30
СПРЕМАЈУ СЕ НА ПОСЕБАН НАЧИН: Богојављенске пихтије по традиционалном рецепту
19. 01. 2024. у 07:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)