БАШ ЗА УЖИВАЊЕ, ПРОБАЈТЕ, ЈЕСТЕ ПОСЕБАН, А НИЈЕ ЗАХТЕВАН: Преукусни ролат са мандаринама
ОКО порекла овог ролата никако да се сложе Мађари и Швеђани, али га широм Европе праве и у сласт једу.
Кора се пече на посебан начин, па сигурно неће пуцати када савија.
Састојци:
* беланца, 6
* со, на врх ножа
* шећер, 6 кашика
* уље, 1 кашика
* густин, 2 кашике
* компот од мандарине, 1 мања конзерва
* шлаг, 500 мл
* чоколада, 70 г
* млеко, 2 кашике
* уље, 1 кашичица
* лешник, печени, 100 г
Припрема:
- Беланца мутите миксером, прво лагано, а онда додајте мало соли и наставите са мућењем додајући једну по једну кашику шећера и кашику уља. Пред крај шпатулом умешајте густин и по жељи мало ванила екстракта.
- Смесу ставите у велику кесу, па јој одсеците врх. У мањи плех ставите пек папир, мало га поуљите, па преко папира попреко истискујте "кобасице" од беланаца, једну до друге. Пеците око 35 минута на 180 степени.
- Печену кору преврните на други папир, скините онај на коме се кора пекла и оставите да се прохлади.
- За то време унутите шлаг, крупно истуцајте печене лешнике и ставите чоколаду да се отопи.
- Кору премажите шлагом, поспите делом печених лешника и распоредите оцеђене кришке мандарина. Увијте ролат уз помоћ папира, премажита цео ролат шлагом, па прелијте топљеном чоколадом и поспите преосталим лешницима.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)