ТАКО СЕ БРЗО ПРАВИ, А УКУС ЈЕ ЧИСТА ФАНТАЗИЈА: Ролат са бананама је апсолутни хит

Novosti online

13. 02. 2024. у 08:00

ЈЕДНОСТАВАН колач који се лако прави, а толико је укусан да му нико неће одолети.

ТАКО СЕ БРЗО ПРАВИ, А УКУС ЈЕ ЧИСТА ФАНТАЗИЈА: Ролат са бананама је апсолутни хит

Фото Printscreen/youtube

Састојци:

* 6 јаја
* 6 кашика шећера
* 6 кашика брашна
* 3 кашике уља

 Фил: 

* 1 л млека
* 10 кашика шећера
* 2 пудинга од ваниле
* 150 г маслаца/путера/маргарина
* 200 г плазма кекса млевеног
* 3-4 банане

 За декорацију: 

* шлаг или рендана чоколада

Припрема:

Умутите беланце, па додајте шећер. Када умутите у шам, додајте жуманца, а потом брашно и прашак за пециво, а онда и мало уља.

Док се корица пече, умутите фил.

У литар млека скувајте два пудинга од ваниле. Па додајте у ту смесу млевену плазму и маргарин.

Преко корице ставите фил, па кроз средину банане и све умотајте у ролат. Остатак фила ставите преко ролата, а можете и шлаг и рендану чоколаду.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

БИЛА ЈЕ ТО ЉУБАВ НА ПРВИ ПОГЛЕД: Ево како је Ања Мит некада говорила о пилоту од кога се раводи