УКУСНА, ИЗДАШНА И СОЧНА: Млечна торта за штедљиве домаћице
МЛЕЧНА торта за штедљиве домаћице прави се брзо и лако, а уз то је и јефтина. Млечна торта нема скупе састојке, идеална је за велике породице.
Састојци:
* 1 литар млека
* 100 грама гриза
* 40 грама кукурузног скроба
* 150 грама шећера (200 грама ако желите мало слађе)
* 3 средња јаја
* 1 кашичица екстракта ваниле
* кора од једног малог лимуна
* сок од једног лимуна
* прстохват соли
* 70 грама путера
За прелив:
* 1 јаје
* 1 кашика воде
* 2 кашике шећера
* ½ кашичице екстракта ваниле
Рецепт за млечну троту:
Корак 1:
Подмажите плех
За млечну торту прво користећи путер, премажите дно и странице посуде за печење. Поспите гриз изнутра и са стране, протресите га па избаците вишак.
Корак 2:
Припремите тесто за торту
Све састојке за торту заједно умутите на средње јакој ватри и не прекидајте мешање. Када се формира густа кремаста маса, искључите ватру. Ставите у масу 70 грама путера. Мешајте све док се путер не растопи и добро сједини. Пребаците крем у посуду за печење. Протресите плех за печење и уверите се да је крем равномерно распоређен.
Корак 3:
За прелив
Све заједно умутити виљушком. Прелијте површину торте унутар посуде за печење и четком распоредите.
Корак 4:
Пеците
Ставите у претходно загрејану рерну на 180 степени око 30-40 минута. Након 15 минута, отворите рерну и окрените тепсију. Пазите да прелив не загори. Оставите да одстоји неколико сати, а затим сервирајте са омиљеним додацима. Уживајте у млечној торти за штедљиве домаћице!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)