АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
ПЛАЗМУ можете комбиновати у различитим рецептима, али убедљиво су најбољи колачи и торте са плазмом, предлажемо вам да направите торту која успева букавлно свима. Уживајте!
Састојци:
* 400 гр млевеног плазма кекса
* 150 гр путера
* 50 мл сока од поморанџе
За фил:
* 100 гр путера
* 2 јајета
* 100 гр шећера
* 10 гр ванилин шећера
* 100 рг скроба
* 600 мл млека
* 200 гр беле чоколаде (може и нутела)
Најбржи рецепт за плазма торту:
Корак 1:
Направите подлогу
Плазму помешајте са путером који сте истопили, па сипајте и сок од поморанџе. Све добро сједините и пола смесе утисните у калуп. Добро притисните и ставите у фрижидер да се охлади док правите фил.
Корак 2:
Направите фил
У шерпу сипајте млеко, шећер и ванилин шећер и све лепо промешајте. Затим додајте скроб и умућена јаја, па све добро сједините тако да нема грудвица. Кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. У врућ фил додајте путер и чоколаду и мешајте док се не отопе. Сипајте фил преко плазме.
Корак 3:
Охладите торту
Преко поспите плазмом која је преостала, па прелијте млеком (100 мл) и ставите у фрижидер на пола сата.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)