ВИРАЛНИ СЛАТКИШ СА БАНАНОМ: Банофи пита, рецепт све популарнији на мрежама
БИЋЕТЕ одушевљени, освежавајућа и лагана.

Фото Shutterstock
Састојци:
За подлогу:
* 150 г кекса
* 75 г маслаца
Још потребно:
* 75 г маслаца
* 400 г кондензованог млека
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 3 зреле банане
* 300 мл слатке павлаке
Додатно:
* 50 г тамне чоколаде
* 1 кашичица какаоа у праху
Припрема:
Премажите маслацем калуп за торту, па га обложите папиром за печење.
Онда узмите кекс па истопите маслац, помешајте с кексом и сипајте у калуп.
Онда поравнајте смесу и оставите у фрижидеру 15 минута.
Остатак маслаца помешајте са шећером и ставите на лагану ватру.
Када се растопе, промешајте и улијте кондензовано млеко.
Затим кувајте два до три минута, док се не стисне и не поприми златну боју.
Склоните са шпорета и додајте екстракт ваниле.
Потом прелијте припремљени фил преко кекса и оставите у фрижидеру бар сат времена.
Банане исецкајте на кришке и сложите их преко фила. Умутите слатку павлаку па премажите торту.
Вратите торту у фрижидер. Прелијте растопљеном чоколадом или какаом.
На крају попрскајте растопљеном тамном чоколадом или поспите какаом.
Сервирајте хладно.👌
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРАВИ СЕ ЗА 5 МИНУТА И НЕ ГОЈИ: Најстарији и најздравији колач на свету
02. 03. 2024. у 11:00

БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити
01. 03. 2024. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)