ВИРАЛНИ СЛАТКИШ СА БАНАНОМ: Банофи пита, рецепт све популарнији на мрежама
БИЋЕТЕ одушевљени, освежавајућа и лагана.
Састојци:
За подлогу:
* 150 г кекса
* 75 г маслаца
Још потребно:
* 75 г маслаца
* 400 г кондензованог млека
* 1 кашичица екстракта ваниле
* 3 зреле банане
* 300 мл слатке павлаке
Додатно:
* 50 г тамне чоколаде
* 1 кашичица какаоа у праху
Припрема:
Премажите маслацем калуп за торту, па га обложите папиром за печење.
Онда узмите кекс па истопите маслац, помешајте с кексом и сипајте у калуп.
Онда поравнајте смесу и оставите у фрижидеру 15 минута.
Остатак маслаца помешајте са шећером и ставите на лагану ватру.
Када се растопе, промешајте и улијте кондензовано млеко.
Затим кувајте два до три минута, док се не стисне и не поприми златну боју.
Склоните са шпорета и додајте екстракт ваниле.
Потом прелијте припремљени фил преко кекса и оставите у фрижидеру бар сат времена.
Банане исецкајте на кришке и сложите их преко фила. Умутите слатку павлаку па премажите торту.
Вратите торту у фрижидер. Прелијте растопљеном чоколадом или какаом.
На крају попрскајте растопљеном тамном чоколадом или поспите какаом.
Сервирајте хладно.👌
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВИ СЕ ЗА 5 МИНУТА И НЕ ГОЈИ: Најстарији и најздравији колач на свету
02. 03. 2024. у 11:00
БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити
01. 03. 2024. у 07:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)