НАЈЛЕПША ПОСНА ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Уживајте у сочним и неодољивим залогајима
Неодољива посластица се топи у устима, зато најбоље одмах ставите дуплу меру.
Састојци:
- 600 мл сојиног млека
- 6 кашика гриза
- 6 кашика шећера
- 2 кашике какаоа
- 20 г чоколаде за кување
- 2 кашике рума
За фил:
- 40 г пудинга од ваниле
- 450 мл сојиног млека
- 3 кашике шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 120 г биљног шлага
Припрема:
У шерпу сипајте 200 мл сојиног млека и ванилин шећер и оставите да се загреје. Пудинг помешајте са шећером и 50 мл млека, па додајте у загрејано сојино млеко и кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Сипајте у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади. У другој посуди помешајте гриз, какао и шећер, па сипајте у шерпу у којој сте загрејали млеко. Кувајте уз непрестно мешање док не прокључа. Затим додајте чоколаду и мешајте док се не отопи. Добијену смесу сипајте у ватросталну посуду и оставите да се охлади. Шлаг умутите са 200 мл млека и помешајте са охлађеним пудингом, па све добро сједините миксером. Сипајте преко чоколадне смесе и поравнајте. Оставите да се охлади преко ноћи. Украсите какаоом ако желите.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)