УСКРШЊИ КЕКС У ОБЛИКУ ЗЕЦА: Улепшајте празничну трпезу и преслатким дезертом који се лако прави
ПРЕД нама је Васкрс, када се, према Српској православној цркви, завршава најдужи најстрожи пост.

Фото: Shutterstock
Свака се домаћица труди да празничну трпезу учини што богатијом уз разне свечане ђаконије.
А да би деца још више уживала у празнику, ту су и разне посластице. Једна од њих је и кекс у облику зеца.
Домаћи кекс је неупоредиво укуснији од куповног, а лако се прави и то само од четири састојка.
Састојци:
- 140 г пиринчаног брашна
- 1 јаје
- 100 г млека
- 20 мл уља
- 20 г шећера

Foto: Shutterstock
Припрема:
У посуди помешајте млеко, шећер и јаје, па умутите. Додајте брашно и све лепо сједините. Сипајте тесто у кесу за замрзивач, па исеците врх.
На плех ставите пек папир, па истисните кругове од теста (са размаком). Затим на сваком кругу исцртајте уши и попуните их тесто. Мокрим прстом притисните врхове, како бисте загладили кекс.
Пеците у загрејаној рерни на 160°Ц око 20 минута. Јестивом оловком нацртајте очи и нос. Можете да користите и гел боју за храну.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00

ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу
16. 10. 2023. у 18:00

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ МИНУТИ САШИНОГ ЖИВОТА: Био сигуран да ће оздравити и није желео да се говори о болести
ДИРЕКТОР и оснивач Гранд продукције, Саша Поповић, преминуо је у 70. години после краће и тешке болести у једној клиници у Паризу.
03. 03. 2025. у 09:55

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе
ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.
03. 03. 2025. у 10:05

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)