БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
Посластица достојна краљева, а биће украс сваке свечане трпезе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- За кору:
- 6 јаја
- 6 кашика шећера
- 200 г млевених ораха
- 2 кашике брашна
- 1 кашикица прашка за пециво
- Фил:
- 250 г маслаца ии маргарина
- 300 г млевенег кекса
- 200 г млевених ораха
- 6 жуманаца
- 150 мл густог сока од брескве
- 200 г шећера
- Карамелизовани шне од беланаца:
- 6 беланаца
- 12 кашика шећера
- 6 кашика шећера за карамел
Припрема:
За кору - Умутити пенасто јаја и шећер, постепено додавати орахе уз лагано мешање, на крају брашно и прашак за пециво. Пећи у калупу пречника 27 цм. у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута. Извадити из калупа и оставити да се охлади.
За фил - На пари умутити жуманца и шећер док не постане светла и гушћа смеса, затим још мало држати на пари, око 5 минута, лагано ручно мешајући, склонити са паре па оставити да се охлади.
Пенасто умутити маслац па додати охлађена жуманца, кекс, орахе и сок. Све измешати па ставити преко охлађене коре.
На крају припремити и шне од беланаца.
Умутити беланца у чврст снег. Мутит прво са самим беланцима па после минут-два постепено додавати шећер и мутити док не постане чврста пена.
Ставити 6 кашика шећера да се истопе и постану карамел. Овде треба пазити да карамел не изгори, радите на умереној температури. Тако врео и течан карамел сипати у танком млазу у снег од беланаца стално мутећи мисером највећом брзином, и када сте насули карамел, мутите још око 2, 3 минута. Одмах ставити преко торте.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
13. 04. 2024. у 14:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)