БЕЛА РАДА ТОРТА : Непревазиђена комбинација ораха и чоколаде

Новости онлине

13. 05. 2024. у 19:00

Бела рада је занимљива старинска торта која изгледа као чувени цвет бела рада. Прави се од кора које се премазују филом од ораха, а онда се уролају и секу у облику круга. Кругове кора ређате у облику цвета и премазујете чоколадним филом, а неке домаћице користе и познати посластичарски фил.

БЕЛА РАДА ТОРТА : Непревазиђена комбинација ораха и чоколаде

Foto: Printskrin Youtube

Састојци: 

За коре: 
  • 12 јаја
  • 12 кашика шећера
  • 12 кашика брашна

За фил са орасима:

  • 300 г млевених ораха
  • 150 мл млека
  • 150 г шећера

За чоколадни фил: 

  • 6 жуманаца
  • 6 кашика шећера
  • 250 г путера
  • 200 г чоколаде 

За декорацију: 

  • 500 мл слатке павлаке 
  • 2 кашике шећера у праху

Припрема: 

Умутите јаја (6 комада) са шећером (6 кашика), па додајте брашно (6 кашика) и сједините миксером. Сипајте добијену смесу у плех који сте премазали уљем. Пеците у загрејаној рерни на 200°С око 20 минута. Чачкалицом проверите да ли је кора печена. Од исте количине састојака и на исти начин направите још једну кору. Млевене орахе прелијте кључалим млеком и оставите. Додајте шећер у орахе и сједините. Премажите коре филом од ораха и уролајте. Исеците колутове. Затим пенасто умутите жуманца са шећером, па кувајте на пари уз непрестано мешање. Додајте чоколаду и мешајте док се не отопи. Склоните са шпорета, па додајте умућени путер собне температуре и све лепо сједините миксером. На тацни обликујте кругове у облику цвета и премажите филом, па тако ређајте док не утрошите све састојке. Умутите слатку павлаку са шећером у праху и украсите целу торту.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“