БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
Да направите овај колач биће вам потребан само блендер, не пече се и спрема се веома брзо и лако, а користе се здраве намирнице, према томе можете уживати у дегустацији без много муке и гриже савести.

Foto: Shutterstock
Састојци:
Кора:
- 125 г кокоса
- 125 г индијских орашчића (неслани)
- 10 г какаа
- 65 г путера од кикирикија
- 65г меда
Крем/фил:
- 150 г кокоса
- 400г кокосово млеко
- 50 г шећер/мед
- 150г јогурта
- 10г желатина раствореног у 50мл вреле воде
Глазура/прелив:
- 60 г тамне чоколаде 60-90%
- 80 мл кокосовог млека
Припрема:
Помешаћемо кокос, индијски орах и какао у блендеру па у то додати мед и путер од кикирикија и месити док не добијемо конзистентну масу коју ћемо обликовати у калупу у танку и глатку површину попут коре. Затим ћемо кувати млеко са кокосом и шећером, до не добијемо густу масу коју ћемо убацити у блендер са јогуртом, на крају ћемо у смесу убацити желатин и распоредити је по кори у калупу. Колач преливамо глазуром и украшавамо по жељи. Сервирамо га након што се охлади у фрижидеру уз кафу и преостаје нам само да уживамо у препознатљивом укусу баунтија, али спремљеног на здрав начин. Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)