ЕУРОКРЕМ ТОРТА: Раскошна торта лепог изгледа, још лепшег пресека и величанственог укуса
Еурокрем торта направљена према овом рецепту постаће ваш омиљени колач, због своје лагане кремасте структуре, слатког укуса, и примамљивог изгледа.
Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice
Састојци:
Бисквит:
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- 3 кашике млека
- 1 кашика уља
- 3 кашике брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 3 кашике чоколаде у праху
- 3 кашике пржених млевених лешника
- 150 мл чоколадног млека (прелити преко бисквита)
Крем:
- 1 литар млека
- 100 г шећера
- 3 пудинга од ваниле
- 300 мл слатке павлаке
- 5 кашика белог еурокрема
- 5 кашика црног еурокрема
Декорација:
- бели шлаг
Припрема:
Бисквит:
Кашичицу прашка за пециво сипати у три кашике брашна, и промешати.
У дубљу чинију додати три јаја и три кашике шећера. Умутити миксером, све док не постане пенасто, па додати кашику уља, три кашике млека, и опет умутити мањом брзином. Додати микс брашна и прашка за пециво, три кашике чоколаде у праху и три кашике самлевених печених лешника. Мутити све састојке мањом брзином.
Плех за печење подмазати уљем и посути брашном, па у њега пресути смесу за бисквит. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени, око 25 минута.
Кад се бисквит испече, прелити га чоколадним млеком, како би био мекши, и одложити га да се охлади, и упије чоколадно млеко.
Крем:
3 кесице пудинга умутити са 100 грама шећера, и 150 мл млека. Важно је да се добро умуте састојци, како не би било грудвица.
Остатак млека (850 мл) сипати у шерпу и загрејати до кључања. Кад млеко прокључа, додати пудинг и мешати на лаганој ватри док се не згусне. Ако вам је лакше, можете користити и миксер.
Готов пудинг преручите у дубљу посуду, прекријте фолијом, и оставите да се охлади.
Охлађен пудинг умутити миксером још једном ради боље текстуре крема, па га поделити у две чиније.
У једној чинији пудингу додати црни еурокрем, а у другој бели, па сваки фил посебно умутити миксером.
У нову чинију умутити слатку павлаку, па половину умућене слатке павлаке додати црном филу, и другу половину белом.
Преко бисквита прво премазати бели, потом црни крем, и на крају шлаг, и оставити у фрижидеру да се охлади.
(Новости)
Препоручујемо
РУСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Нафтна компанија продаје своју имовину у иностранству због санкција САД-а
РУСКА нафтна компанија Лукоил саопштила је данас да, због увођења рестриктивних мера неких држава против те фирме и њених подружница, намерава да прода своју имовину у иностранству.
27. 10. 2025. у 21:49
КАКО СЕ УРУШИО УКРАЈИНСКИ ФРОНТ? Стигло упозорење: Руси ће на пролеће кренути у нову офанзиву
ПОСЛЕ два и по месеца жестоких борби, црвена ознака на војној карти у Доњецкој области, позната као „зечије уши“, коначно је нестала.
27. 10. 2025. у 21:17
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)