ПОПУЛАРНИ ЧИЗКЕЈК САН СЕБАСТИАН: Ово је дефинитивно најкремастији колач који ћете пробати
Када неко каже чизкејк, одмах помислимо на кору од кекса, кремасту средину и прелив од воћа, али кад пробате овај, потпуно другачији, чизкејк који се пече у рерни, све што сте до сад јели пашће у заборав.
Састојци:
- 500 гр маскарпоне сира
- 200 гр кремастог сира
- 75 гр шећера
- 75 гр смеђег шећера
- 1 ванилин шећер
- 4 јаја
- 400 мл слатке павлаке
- 20 гр брашна
Припрема:
1. У посуди сјединити маскарпоне сир, крем сир, шећер, смеђи шећер и ванилин шећер тако да добијемо кремасту смесу.
2. Додати јаја и сјединити.
3. Додати слатку павлаку и сјединити и на крају додати брашно и све фино сјединити.
4. Смесу излити у калуп (20 цм) обложен папиром за печење.
5. Пећи 45 мин. на 220 степени.
6. Након печења колач је још увијек течан, оставити га у фрижидеру преко ноћи.
7. Можете га послужити самог или га прелити медом, пекмезом, чоколадом отопљеном у слаткој павлаци.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове
24. 05. 2024. у 17:30
БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
18. 05. 2024. у 08:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)