ПОПУЛАРНИ ЧИЗКЕЈК САН СЕБАСТИАН: Ово је дефинитивно најкремастији колач који ћете пробати
Када неко каже чизкејк, одмах помислимо на кору од кекса, кремасту средину и прелив од воћа, али кад пробате овај, потпуно другачији, чизкејк који се пече у рерни, све што сте до сад јели пашће у заборав.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 гр маскарпоне сира
- 200 гр кремастог сира
- 75 гр шећера
- 75 гр смеђег шећера
- 1 ванилин шећер
- 4 јаја
- 400 мл слатке павлаке
- 20 гр брашна
Припрема:
1. У посуди сјединити маскарпоне сир, крем сир, шећер, смеђи шећер и ванилин шећер тако да добијемо кремасту смесу.
2. Додати јаја и сјединити.
3. Додати слатку павлаку и сјединити и на крају додати брашно и све фино сјединити.
4. Смесу излити у калуп (20 цм) обложен папиром за печење.
5. Пећи 45 мин. на 220 степени.
6. Након печења колач је још увијек течан, оставити га у фрижидеру преко ноћи.
7. Можете га послужити самог или га прелити медом, пекмезом, чоколадом отопљеном у слаткој павлаци.
(still)
Препоручујемо
КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове
24. 05. 2024. у 17:30
БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
18. 05. 2024. у 08:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)