ПОПУЛАРНИ ЧИЗКЕЈК САН СЕБАСТИАН: Ово је дефинитивно најкремастији колач који ћете пробати
Када неко каже чизкејк, одмах помислимо на кору од кекса, кремасту средину и прелив од воћа, али кад пробате овај, потпуно другачији, чизкејк који се пече у рерни, све што сте до сад јели пашће у заборав.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 гр маскарпоне сира
- 200 гр кремастог сира
- 75 гр шећера
- 75 гр смеђег шећера
- 1 ванилин шећер
- 4 јаја
- 400 мл слатке павлаке
- 20 гр брашна
Припрема:
1. У посуди сјединити маскарпоне сир, крем сир, шећер, смеђи шећер и ванилин шећер тако да добијемо кремасту смесу.
2. Додати јаја и сјединити.
3. Додати слатку павлаку и сјединити и на крају додати брашно и све фино сјединити.
4. Смесу излити у калуп (20 цм) обложен папиром за печење.
5. Пећи 45 мин. на 220 степени.
6. Након печења колач је још увијек течан, оставити га у фрижидеру преко ноћи.
7. Можете га послужити самог или га прелити медом, пекмезом, чоколадом отопљеном у слаткој павлаци.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове
24. 05. 2024. у 17:30

БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
18. 05. 2024. у 08:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)