КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА И МАКА: Одличан спој мака и воћа

Новости онлине

29. 05. 2024. у 09:00

Осим штрудле и резанаца, са маком можете направити и врло занимљиве и укусне колаче…

КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА И МАКА: Одличан спој мака и воћа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г млевеног мака
  • 500 г кајсија из конзерве или свеже
  • 100 г немасног младог сира
  • 2 кашике млека
  • 4 кашике уља
  • 1 жуманце
  • 170 г шећера
  • 350 г брашна
  • 2 кашичице прашка за пециво
  • 2 беланцета
  • кашика сока од лимуна
  • 100 г охлађеног путера

Припрема:

Подмажите калуп за колаче пречника 26 цм. Умешајте сир, млеко, уље, жуманце и 50 г шећера. Помешајте 200 г брашна с прашком за пециво, па постепено умешајте у смесу са сиром и добро умесите. Развијте тесто на радној површини, па га мало побрашните и ставите у калуп за колаче тако да мало прелази преко ивице.

Загрејте рерну на 180 степени, оцедите кајсије. Умутите беланца у чврст снег, па умешајте 20 г шећера. Измешајте 200 г мака с лимуновим соком па додајте у беланца. Тесто у калупу обложите кајсијама, па прелијте снегом од беланаца с маком.

Преосталих 150 г брашна измешајте са 50 г мака и коцкицама охлађеног путера. Ову смесу тарите међу длановима да добијете мрвице и то поспите по колачу. Пеците 40-45 минута. Готов колач охладите и поспите прах-шећером.

(lepaisrecna/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

УСКОРО ПОЧИЊЕ СТРОГИ ПОСТ: Посвећен је Светим апостолима Петру и Павлу, ево шта не би требало да једемо