ОМИЉЕНА БАЈАДЕРА ТОРТА: Савршенство које се не заборавља
Одличан рецепт за укусну кремасту посластицу.
Састојци:
Коре – све 3:
- 9 јаја
- 9 кашика шећера
- 6 кашика брашна
- 3 кашике какаа
- 10 гр прашка за пециво
- 100 мл уља
Фил:
- 300 гр млевеног кекса
- 300 мл топлог млека
- 250 гр маргарина или маслаца
- 150 гр шећера у праху
- 150 гр печеног, млевеног лешника
Глазура:
- 100 мл слатке павлаке
- 100 гр црне чоколаде
Припрема:
Раздвојити беланца од жуманаца.
Беланца улупати у чврсту пену уз постепено додавање шећера.
Додавати затим једно по једно жуманце и уље у млазу.
На крају просејати брашно, какао и прашак за пециво па све додати маси од јаја и спатулом или жицом измешати.
Истрести све у обложен плех од 26цм и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени.
Да ли је корица печена тестирати чачкалицом, време печења око 30 минута.
Охлађен бисквит пресећи на 3 дела.
Кекс прелити топлим млеком и измешати.
Посебно умутити маслаца са шећером у праху па му додати мешавину кекса и опет све умутити.
На крају додајемо млевени лешник и све заједно мешамо.
Слагање – кора коју попрскамо млеком па трећина фила и све тако 3 пута.
Када се торта мало стегне, тај фил одгоре правити глазуру.
У врелу слатку павлаку потопити чоколаду, сачекати минут, па измешати. Прохлађеним прелити торту или декорисати по жељи.
Препоручујем чоколаду јер бајадера не иде без чоколаде и одлично се уклапа са корицама и филом. (тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)