ОМИЉЕНА БАЈАДЕРА ТОРТА: Савршенство које се не заборавља

Новости онлине

30. 05. 2024. у 17:00

Одличан рецепт за укусну кремасту посластицу.

ОМИЉЕНА БАЈАДЕРА ТОРТА: Савршенство које се не заборавља

Фото Shutterstock

Састојци:

Коре – све 3:

  • 9 јаја
  • 9 кашика шећера
  • 6 кашика брашна
  • 3 кашике какаа
  • 10 гр прашка за пециво
  • 100 мл уља

Фил:

  • 300 гр млевеног кекса
  • 300 мл топлог млека
  • 250 гр маргарина или маслаца
  • 150 гр шећера у праху
  • 150 гр печеног, млевеног лешника

Глазура:

  • 100 мл слатке павлаке
  • 100 гр црне чоколаде

Припрема:

Раздвојити беланца од жуманаца.

Беланца улупати у чврсту пену уз постепено додавање шећера.

Додавати затим једно по једно жуманце и уље у млазу.

На крају просејати брашно, какао и прашак за пециво па све додати маси од јаја и спатулом или жицом измешати.

Истрести све у обложен плех од 26цм и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени.

Да ли је корица печена тестирати чачкалицом, време печења око 30 минута.

Охлађен бисквит пресећи на 3 дела.

Кекс прелити топлим млеком и измешати.

Посебно умутити маслаца са шећером у праху па му додати мешавину кекса и опет све умутити.

На крају додајемо млевени лешник и све заједно мешамо.

Слагање – кора коју попрскамо млеком па трећина фила и све тако 3 пута.

Када се торта мало стегне, тај фил одгоре правити глазуру.

У врелу слатку павлаку потопити чоколаду, сачекати минут, па измешати.                              Прохлађеним прелити торту или декорисати по жељи.

Препоручујем чоколаду јер бајадера не иде без чоколаде и одлично се уклапа са корицама и филом.                                                                                                                                                                                                                                                                                   (тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

ОТКРИВЕНА ТАЈНА КОЈУ СУ КРИЛИ ГОДИНАМА?! Кристијано Роналдо и Георгина Родригез су све преверили?