ОМИЉЕНА БАЈАДЕРА ТОРТА: Савршенство које се не заборавља

Новости онлине

30. 05. 2024. у 17:00

Одличан рецепт за укусну кремасту посластицу.

ОМИЉЕНА БАЈАДЕРА ТОРТА: Савршенство које се не заборавља

Фото Shutterstock

Састојци:

Коре – све 3:

  • 9 јаја
  • 9 кашика шећера
  • 6 кашика брашна
  • 3 кашике какаа
  • 10 гр прашка за пециво
  • 100 мл уља

Фил:

  • 300 гр млевеног кекса
  • 300 мл топлог млека
  • 250 гр маргарина или маслаца
  • 150 гр шећера у праху
  • 150 гр печеног, млевеног лешника

Глазура:

  • 100 мл слатке павлаке
  • 100 гр црне чоколаде

Припрема:

Раздвојити беланца од жуманаца.

Беланца улупати у чврсту пену уз постепено додавање шећера.

Додавати затим једно по једно жуманце и уље у млазу.

На крају просејати брашно, какао и прашак за пециво па све додати маси од јаја и спатулом или жицом измешати.

Истрести све у обложен плех од 26цм и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени.

Да ли је корица печена тестирати чачкалицом, време печења око 30 минута.

Охлађен бисквит пресећи на 3 дела.

Кекс прелити топлим млеком и измешати.

Посебно умутити маслаца са шећером у праху па му додати мешавину кекса и опет све умутити.

На крају додајемо млевени лешник и све заједно мешамо.

Слагање – кора коју попрскамо млеком па трећина фила и све тако 3 пута.

Када се торта мало стегне, тај фил одгоре правити глазуру.

У врелу слатку павлаку потопити чоколаду, сачекати минут, па измешати.                              Прохлађеним прелити торту или декорисати по жељи.

Препоручујем чоколаду јер бајадера не иде без чоколаде и одлично се уклапа са корицама и филом.                                                                                                                                                                                                                                                                                   (тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О ОРЕШНИКУ Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.

21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.

21. 02. 2025. у 13:38

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: То у Београду није могао видети

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: "То у Београду није могао видети"

БОГДАН Родић, отац Богдане Ражнатовић, једном приликом говорио је о најмлађој ћерки која је данас удата за Вељка Ражнатовића. Богдан је тада навео да је одмах на почетку везе скренуо пажњу Вељку пажњу на то каква је његова Богдана.

22. 02. 2025. у 12:26

Коментари (0)

РАСПАРЧАВАЊЕ ХРВАТСКЕ: Шешељ о подели Балкана после преговора Руса и Амера (ВИДЕО)