КОХ СА ВОЋЕМ: Брзи старински колач који буди носталгију
Кох је један од најсочнијих колача који ћете пробати и зато је многима један од омиљених. Ипак, рецепт за кох је једноставан, али ако му додате неке састојке, добићете непревазиђену посластицу необичног укуса.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 јаја
- 6 кашика гриза
- 3 кашике млевене плазме
- 100 г сувог грожђа
- 160-200 г брескви (или неког другог воћа)
- корица лимуна
- 1 л млека
- шећера по жељи
Припрема:
Умутити јаја са 5 кашика шећера, додати гриз, плазму, корицу лимуна, суво грожђе и све изједначити. Плех подмазати уљем и посути брашном па истрести умућено тесто и преко њега распоредити сечене брескве. Пећи на 200 степени око 40 минута. Млеко скувати додати шећер по жељи, може и ванилин шећер, па кад се кох испече полако преливати два пута у размацима да лепо упије.
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)