ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају

Новости онлине

04. 06. 2024. у 19:00

Већину састојака сигурно већ имате у кухињи, а у припреми торте могу да вам помогну и деца која ову посластицу обожавају. Рецепт је веома једноставан, а торта издашна и укусна.

ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 мл млека
  • 2 кесице пудинга од чоколаде
  • 150 г чоколаде за кување
  • 1 маргарин
  • 150 г шећера у праху
  • 300 г кекса
  • 3 кашике уља

Припрема:

Ставите млеко да проври, додајте му 50 грама чоколаде за кување и прашак за пудинг који сте размутили у мало воде. Закувајте пудинг, скините посуду са рингле и прекријте је прозирном фолијом да се не би ухватила корица.

Кад се пудинг охлади, додајте му маргарин и шећер у праху и све добро умутите миксером. У пенасту смесу додајте изломљен кекс, промешајте, па пребаците торту у калуп који сте обложили прозирном фолијом.

Оставите да се торта стегне, па је прелијте глазуром. У шерпици изломите 100 грама чоколаде за кување, прелијте је уљем, па растапајте на тихој ватри док се састојци не сједине. Оставите још сат времена да се глазура стегне, па сеците торту на коцке и служите.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

СИН ДРАГАНА КАПИЧИЋА ЈЕ ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ: Играо славног оца у популарном филму - Тек тад сам сазнао (ФОТО)