КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом

Новости онлине

08. 06. 2024. у 13:00

Одлична торта са врло укусним филом који се једноставно прави.

КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору: 

  • 3 жуманцета
  • 1 цело јаје
  • 3 кашике шећера
  • 3 кашике вруће воде
  • 2 пуне касике брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво

За фил:

  • 15 кашика шећера
  • 1 л воде
  • 3 пудинга од ваниле 
  • 6 беланаца
  • и још 7 кашика шећера

Припрема:

Умутити жуманца и јаје са шећером, додати брашно и прашак за пециво.

На крају сипати и врућу воду, умутити све и пећи десетак минута на 200 степени.

Охладити кору и ставити на тацну па ставити обруч на торту.

Скувати пудинге у литри воде са 15 кашика шећера.

Умутити беланца са 7 кашика шећера у чврст шлаг.

Сипати врео пудинг у беланца, мутећи полако миксером.

Охладити фил па га полако сипајте у обруч и прекријте па ставите у фрижидер да се добро расхлади.

Украсите по жељи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

АМЕРИ ЗАТЕЧЕНИ! Никола Јокић дошао на конференцију пред старт НБА сезоне, а причао им о Пешићу, брату, храму, ко му је непријатељ у екипи...