КРЕМПИТА ТОРТА: Кремаста посластица са чаробним укусом
Одлична торта са врло укусним филом који се једноставно прави.
Састојци:
За кору:
- 3 жуманцета
- 1 цело јаје
- 3 кашике шећера
- 3 кашике вруће воде
- 2 пуне касике брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
За фил:
- 15 кашика шећера
- 1 л воде
- 3 пудинга од ваниле
- 6 беланаца
- и још 7 кашика шећера
Припрема:
Умутити жуманца и јаје са шећером, додати брашно и прашак за пециво.
На крају сипати и врућу воду, умутити све и пећи десетак минута на 200 степени.
Охладити кору и ставити на тацну па ставити обруч на торту.
Скувати пудинге у литри воде са 15 кашика шећера.
Умутити беланца са 7 кашика шећера у чврст шлаг.
Сипати врео пудинг у беланца, мутећи полако миксером.
Охладити фил па га полако сипајте у обруч и прекријте па ставите у фрижидер да се добро расхлади.
Украсите по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
08. 05. 2024. у 12:03
ЛОТУС ТОРТА СА БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Најлепша посластица са белом чоколадом и кексом
05. 06. 2024. у 12:18
ТИГАР ТОРТА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Издашна и брза посластица коју деца обожавају
04. 06. 2024. у 19:00
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
"КОСОВО ЈЕ СРБИЈА": Шпанци "лупили" шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО)
Шпанија је савладала Албанију резултатом 1:0, навијачи "фурије" очитали су лекцију албанским, а уједно послали су поруку српском народу.
24. 06. 2024. у 22:55
СВИ ГЛЕДАЈУ У ЊЕНЕ НОГЕ: Јелена у белом минићу, а тек да видите са ким је (ФОТО)
ЊЕНЕ витке ноге дошле су у први план...
24. 06. 2024. у 09:52
Коментари (0)