КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане
Кремаст и освежавајући, овај колач са бресквама треба добро да се охлади. Прави се са слатком павлаком и бресквама. Сочан је и лаган.
![КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане](/data/images/2024-06-06/493432_shutterstock-kolac-sa-breskvama_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 средње брескве, сецкане
- сок од 1/2 лимуна
- 95 г шећера
- 8 грахам крекера
- 200 г сланих переца
- 1 кашичица млевеног цимета
- прстохват соли
- 6 кашика путера, растопљеног
- 90 мл слатке павлаке
- 230 г крем сира, омекшаног
- 30 г грчког јогурта
- 1 ванилин шећер
- 2 средње брескве за украшавање
- 2 кашике меда, за украшавање
Припрема:
У малом лонцу на средњој ватри кувајте брескве, лимунов сок и 2 кашике шећера, често мешајући, док брескве не почну да се разграђују, али задрже облик и течност постане попут сирупа, 5 до 10 минута, у зависности од тога колико су зреле. Оставити да се охлади.
У међувремену, измрвите крекере и переце, и пребаците у средњу посуду. Додајте цимет, велики прстохват соли и две кашике шећера и промешајте да се сједине. Додајте путер и добро измешајте. Утисните патишпањ у плех. Оставите у фрижидеру док не завршите фил. Миксером умутите слатку павлаку. Пребаците у другу посуду. У истој посуди за мућење слатке павлаке, умутите крем сир и јогурт док не постану глатки. Додајте преостали шећер и мутите док се не сједине. Додајте ванилин шећер и прстохват соли и умутите, а потом све умутите са шлагом, док се не сједини. Умешајте и куване брескве.
Сипајте фил преко патишпања у равномерном слоју. Покријте пластичном фолијом и ставите у фрижидер док се добро не охлади, најмање 4 сата или преко ноћи. Сервирајте колач са бресквама и медом.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла](/data/images/2024-05-29/489789_shutterstock-kolac-slatki-greh_t.jpg?time=1716984886)
СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла
30. 05. 2024. у 15:00
![ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту](/data/images/2024-06-05/492862_shutterstock-pita-sa-tresnjama_t.jpg?time=1717594065)
ЛЕЊА ПИТА СА ТРЕШЊАМА: Спремите укусан колач по традиционалном рецепту
05. 06. 2024. у 15:00
![КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове](/data/images/2024-05-24/487190_kolac-sedmo-nebo_t.jpg?time=1716558716)
КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове
24. 05. 2024. у 17:30
![„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли... „КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
![КОСОВО ЈЕ СРБИЈА: Шпанци лупили шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО) КОСОВО ЈЕ СРБИЈА: Шпанци лупили шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО)](/data/images/2024-06-24/500285_tan2024-06-2421182025-6_kf.jpg?time=1719263280)
"КОСОВО ЈЕ СРБИЈА": Шпанци "лупили" шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО)
Шпанија је савладала Албанију резултатом 1:0, навијачи "фурије" очитали су лекцију албанским, а уједно послали су поруку српском народу.
24. 06. 2024. у 22:55
![О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО) О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)](/data/images/2024-06-25/500568_luka-modric-ujak_kf.jpg?time=1719338168)
О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)
ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.
25. 06. 2024. у 20:15
Коментари (0)