КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане

Новости онлине

07. 06. 2024. у 11:00

Кремаст и освежавајући, овај колач са бресквама треба добро да се охлади. Прави се са слатком павлаком и бресквама. Сочан је и лаган.

КОЛАЧ СА БРЕСКВАМА: Лагана посластица која се не пече и прави је избор за топле дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 средње брескве, сецкане
  • сок од 1/2 лимуна
  • 95 г шећера
  • 8 грахам крекера
  • 200 г сланих переца
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • прстохват соли
  • 6 кашика путера, растопљеног
  • 90 мл слатке павлаке
  • 230 г крем сира, омекшаног
  • 30 г грчког јогурта
  • 1 ванилин шећер
  • 2 средње брескве за украшавање
  • 2 кашике меда, за украшавање

Припрема:

У малом лонцу на средњој ватри кувајте брескве, лимунов сок и 2 кашике шећера, често мешајући, док брескве не почну да се разграђују, али задрже облик и течност постане попут сирупа, 5 до 10 минута, у зависности од тога колико су зреле. Оставити да се охлади.

У међувремену, измрвите крекере и переце, и пребаците у средњу посуду. Додајте цимет, велики прстохват соли и две кашике шећера и промешајте да се сједине. Додајте путер и добро измешајте. Утисните патишпањ у плех. Оставите у фрижидеру док не завршите фил. Миксером умутите слатку павлаку. Пребаците у другу посуду. У истој посуди за мућење слатке павлаке, умутите крем сир и јогурт док не постану глатки. Додајте преостали шећер и мутите док се не сједине. Додајте ванилин шећер и прстохват соли и умутите, а потом све умутите са шлагом, док се не сједини. Умешајте и куване брескве.

Сипајте фил преко патишпања у равномерном слоју. Покријте пластичном фолијом и ставите у фрижидер док се добро не охлади, најмање 4 сата или преко ноћи. Сервирајте колач са бресквама и медом.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

УСКОРО ПОЧИЊЕ СТРОГИ ПОСТ: Посвећен је Светим апостолима Петру и Павлу, ево шта не би требало да једемо