ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике
Вермут торта спада у оне које захтевају ваш труд и време, али верујте на крају се исплати. Мекане какао коре премазане чоколадним плазма, а после и белим филом буде сва чула.
![ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике](/data/images/2024-06-07/493724_shutterstock-vermut-torta_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 15 беланаца
- 15 кашика шећера
- 9 кашика млевене плазме
- 6 кашика презли
- 6 кашика какаоа
За фил:
- 13 жуманаца
- 4 јаја
- 18 кашика шећера
- 300 г путера
- 300 г млевене плазме
- 270 г киселе павлаке
- 100 г млечне чоколаде
- 100 г беле чоколаде
- 400 мл слатке павлаке
Припрема:
Умутите 5 беланаца са 5 кашика шећера у чврст шне, па додајте 3 кашике млевене плазме, 2 кашике презли и 2 кашике какаоа. Лагано сједините, па сипајте добијену смесу у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 15 минута. На исти начин и од исте количине састојака направите још две коре. У посуди пенасто умутите жуманца и јаја са шећером, па кувајте на пари док се фил мало не зугнсе, и уз непрестано мешање. Затим склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се смеса охлади на собној температури. Путер собне температуре умутите, па додајте фил од жуманаца и све лепо сједините миксером. У добијени фил додајте кекс и лепо промешајте да се састојци сједине. Изрендајте белу и млечну чоколаду, па помешајте са киселом павлаком и додајте у фил. У другој посуди умутите слатку павлаку. Премажите прву кору филом, па нанесите умућену слатку павлаку, па ставите другу кору, па опет премажите филом, а онда опет умућеном слатком павлаком и ставите трећу кору. Торту ставите у фрижидер, па када се охлади премажите је преосталом умућеном слатком павлаком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)