ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике

Новости онлине

07. 06. 2024. у 09:00

Вермут торта спада у оне које захтевају ваш труд и време, али верујте на крају се исплати. Мекане какао коре премазане чоколадним плазма, а после и белим филом буде сва чула.

ВЕРМУТ ТОРТА: Уживаћете у сваком залогају, а ову феноменалну торту можете да служите за све прилике

Foto: Shutterstock

Састојци:

За коре:
  • 15 беланаца
  • 15 кашика шећера
  • 9 кашика млевене плазме
  • 6 кашика презли
  • 6 кашика какаоа

За фил: 

  • 13 жуманаца
  • 4 јаја
  • 18 кашика шећера
  • 300 г путера
  • 300 г млевене плазме
  • 270 г киселе павлаке 
  • 100 г млечне чоколаде
  • 100 г беле чоколаде 
  • 400 мл слатке павлаке 

Припрема:

Умутите 5 беланаца са 5 кашика шећера у чврст шне, па додајте 3 кашике млевене плазме, 2 кашике презли и 2 кашике какаоа. Лагано сједините, па сипајте добијену смесу у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 15 минута. На исти начин и од исте количине састојака направите још две коре. У посуди пенасто умутите жуманца и јаја са шећером, па кувајте на пари док се фил мало не зугнсе, и уз непрестано мешање. Затим склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се смеса охлади на собној температури.  Путер собне температуре умутите, па додајте фил од жуманаца и све лепо сједините миксером. У добијени фил додајте кекс и лепо промешајте да се састојци сједине. Изрендајте белу и млечну чоколаду, па помешајте са киселом павлаком и додајте у фил. У другој посуди умутите слатку павлаку. Премажите прву кору филом, па нанесите умућену слатку павлаку, па ставите другу кору, па опет премажите филом, а онда опет умућеном слатком павлаком и ставите трећу кору. Торту ставите у фрижидер, па када се охлади премажите је преосталом умућеном слатком павлаком.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Ово што је Новак Ђоковић урадио на Вимблдону је равно - чуду!