ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана

Татјана Марковић

16. 06. 2024. у 10:00

Ребарца могу да буду од различитих врста меса, а у овом рецепту се користе свињска ребарца.

ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана

Фото Shutterstock

Састојци:

1,5 кг свињских ребараца

1/4 шоље смеђег шећера
2 кашике шећера
1 кашичица љуте паприке
1 кашичица белог лука у праху
1 кашичица црвеног лука у праху
1 кашичица слатке паприке
Со и бибер по укусу
250 мл роштиљ соса

Рецепт за ребарца са савршеним преливом као из ресторана:

Загрејте рерну на 150 степени. Помешајте смеђи шећер, обичан шећер, љуту паприку у праху, бели лук у праху, црни лук у праху, слатку паприку у праху, 2 кашичице соли и бибер. Ставите ребра на комад фолије довољно велик да се пресавије и затвори, а затим их ставите на плех за печење. Поспите смесу зачина по врху ребара. Умотајте фолију око ребарца и добро затворите да током печења не исцури сок. Пеците док месо не омекша и док не буде могло лако да се одвоји од костију виљушком, око 2 сата.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

РЕТРОСПЕКТИВА 2024. ГОДИНЕ: Дела, донације и осмеси које је Меридиан фондација оставила иза себе (ФОТО)