ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана

Татјана Марковић

16. 06. 2024. у 10:00

Ребарца могу да буду од различитих врста меса, а у овом рецепту се користе свињска ребарца.

ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана

Фото Shutterstock

Састојци:

1,5 кг свињских ребараца

1/4 шоље смеђег шећера
2 кашике шећера
1 кашичица љуте паприке
1 кашичица белог лука у праху
1 кашичица црвеног лука у праху
1 кашичица слатке паприке
Со и бибер по укусу
250 мл роштиљ соса

Рецепт за ребарца са савршеним преливом као из ресторана:

Загрејте рерну на 150 степени. Помешајте смеђи шећер, обичан шећер, љуту паприку у праху, бели лук у праху, црни лук у праху, слатку паприку у праху, 2 кашичице соли и бибер. Ставите ребра на комад фолије довољно велик да се пресавије и затвори, а затим их ставите на плех за печење. Поспите смесу зачина по врху ребара. Умотајте фолију око ребарца и добро затворите да током печења не исцури сок. Пеците док месо не омекша и док не буде могло лако да се одвоји од костију виљушком, око 2 сата.

(Ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).

07. 12. 2025. у 07:16

Коментари (0)

МИШЉЕЊА СУ ОПРЕЧНА: Да ли заиста овај језик користи највише пословних људи?