ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти

Новости онлине

04. 07. 2024. у 16:00

Торта са кајсијама је врло лагана и освежавајућа. Припрема се брзо, али рачунајте да мора да одстоји у фрижидеру десет сати, како би се стегла.

ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти

Foto: Shutterstock

Састојци:

За доњи слој:

  • 1 кашика шећера
  • 2-3 кајсије ољуштене и мало дебље насечене

За средњи слој:

  • 240 г слатке павлаке
  • 170 г крем сира
  • 60 г шећера у праху
  • 1 ванилин шећер

За горњи слој:

  • 2 кајсије ољуштене и исецкане
  • 50 г шећера
  • 1/4 кашичице цимета
  • 240 грама слатке павлаке

Припрема:

Поспите шећер на дно калупа за торте. Затим преко тога ставите насецкане кајсије. Ставите у фрижидер. Умутите слатку павлаку у чврсти шлаг, у другој чинији умутите крем сир, шећер у праху и ванилин шећер, док смеса не постане глатка, па умешајте у шлаг. Равномерно распоредите по доњем слоју, који сте претходно ставили у фрижидер, па након тога вратите све заједно да се хлади.

У мању шерпу додајте сецкане кајсије, шећер и цимет, пропржите на лаганој ватри око 10 минута или док се не згусне. Оставите да се потпуно охлади. Умутите слатку павлаку у чврст шлаг. Када се смеса од кајсија охлади, умешајте је у шлаг. Распоредите преко средњег слоја и украсите свежим кајсијама и по жељи боровницама. Оставите у фрижидеру најмање 8 сати или преко ноћи. Ставите у замрзивач 1-2 сата пре сервирања и да одстоји 10 минута пре него што је исечете. Уживајте!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију (ВИДЕО)

ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)

МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.

12. 11. 2024. у 15:47

НАЈВЕЋИ ЈАТАК ЗЕМУНАЦА Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила

НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила

ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.

13. 11. 2024. у 10:23

Коментари (0)

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА БЕКИМА ФЕХМИУА: Само најужа породица је знала за њу - прекршили су закон да би је испунили