ШВАРЦВАЛД ЧИЗКЕЈК: Две омиљене посластице у једној, у рецепту без мане
Ако волите Шварцвалд и чизкејк, ову торту ћете обожавати.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 2 јаја собне температуре
- 175 мл млаког млека
- 100 мл уља
- 200 г шећера
- 175 г брашна
- 20 г какаоа за кување
- 1 касичице соде бикарбоне
- 1 кашичице прашка за пециво
- 2 кашичице ванилиног шећера
- прстохват соли
За чизкејк фил:
- 500 мл слатке павлаке
- 250 г кајмака
- 100 г прах шећера
- кесица желатина
За воћни фил:
- 400 г вишања
- 7 кашика шећера
- пудинг од ваниле
- 200 мл воде
За ганаж
- 100 мл слатке павлаке
- 200 г чоколаде
Припрема:
У једној посуди јаја собне температуре кратко ручно умутите са млаким млеком и 100 мл уља, па додајте шећер. Засебно помешајте брашно, какао за кување, соду бикарбону, прашак за пециво, ванилин шећер и прстохват соли. Помешајте суве и течне састојке и ручно сједините само толико, да се састојци споје. Сипајте кључалу воду и поново промешајте. Пеците око 50 минута, у рерни загрејаној на 150 степени. Чачкалицом проверите да ли је кора печена. У једној посуди умутите слатку павлаку, додајте кајмак помешан са прах шећером уз лагано мешање. Желатин потопите у хладну воду, па кад одстоји, отопите на лаганој ватри. Сједините желатин са филом. Закувајте вишње, шећер и 100 мл воде, око 5 минута. У остатак воде размутите пудинг и скувајте. Затим пустите да се пудинг прохлади. Ређајте кору, половину чизкејк фила, фил са вишњама, другу половину чизкејк фила и други део коре. Засебно умутите слатку павлаку са чоколадом, да добијете ганаж. Прелијте ганаж преко торте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Невероватно је кремаста и укусна, а прави се за 20 минута
10. 07. 2024. у 18:00

МАРКИЗА ТОРТА: Зову је краљицом свих посластица, а кремастија не постоји
09. 07. 2024. у 12:22

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.
21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)
БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.
21. 02. 2025. у 13:38

ВЕЉКОВА БИВША - ПОЗНАТА НОВИНАРКА: Узела презиме Ражнатовић, он је оставио након два месеца
ВЕЉКО Ражнатовић годинама је у срећном браку са некадашњом кошаркашицом Богданом са којом је добио и троје деце, но, с времена на време, покрене се прича и о његовим бившим изабраницама.
21. 02. 2025. у 19:34
Коментари (0)