ШВАРЦВАЛД ЧИЗКЕЈК: Две омиљене посластице у једној, у рецепту без мане

Новости онлине

16. 07. 2024. у 16:00

Ако волите Шварцвалд и чизкејк, ову торту ћете обожавати.

ШВАРЦВАЛД ЧИЗКЕЈК: Две омиљене посластице у једној, у рецепту без мане

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору:

  • 2 јаја собне температуре 
  • 175 мл млаког млека
  • 100 мл уља
  • 200 г шећера
  • 175 г брашна
  • 20 г какаоа за кување
  • 1 касичице соде бикарбоне
  • 1 кашичице прашка за пециво
  • 2 кашичице ванилиног шећера
  • прстохват соли

За чизкејк фил:

  • 500 мл слатке павлаке
  • 250 г кајмака
  • 100 г прах шећера
  • кесица желатина

За воћни фил:

  • 400 г вишања
  • 7 кашика шећера
  • пудинг од ваниле
  • 200 мл воде

За ганаж

  • 100 мл слатке павлаке
  • 200 г чоколаде

Припрема:

У једној посуди јаја собне температуре кратко ручно умутите са млаким млеком и 100 мл уља, па додајте шећер. Засебно помешајте брашно, какао за кување, соду бикарбону, прашак за пециво, ванилин шећер и прстохват соли. Помешајте суве и течне састојке и ручно сједините само толико, да се састојци споје. Сипајте кључалу воду и поново промешајте. Пеците око 50 минута, у рерни загрејаној на 150 степени. Чачкалицом проверите да ли је кора печена. У једној посуди умутите слатку павлаку, додајте кајмак помешан са прах шећером уз лагано мешање. Желатин потопите у хладну воду, па кад одстоји, отопите на лаганој ватри. Сједините желатин са филом. Закувајте вишње, шећер и 100 мл воде, око 5 минута. У остатак воде размутите пудинг и скувајте. Затим пустите да се пудинг прохлади. Ређајте кору, половину чизкејк фила, фил са вишњама, другу половину чизкејк фила и други део коре. Засебно умутите слатку павлаку са чоколадом, да добијете ганаж. Прелијте ганаж преко торте.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

ЕВО КАДА ТАЧНО СТИЖЕ РАСХЛАЂЕЊЕ: Ови делови Србије биће први на удару пљускова и грмљавине

НАСТАВЉА се топлотни талас у Србији. Већ у подне температура у Смедеревској Паланци достигла је 38 степени. Пред нама је врео дан, а максимална температура и данас ће достићи 41 степен. Очекује се сунчано.

16. 07. 2024. у 14:13

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ КАД ИХ ВИДИ? Овако су аустралијски пливачи дошли у Париз на Олимпијске игре (ВИДЕО)