САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу

Новости онлине

21. 07. 2024. у 13:00

Када их једном пробате, увек ћете им се враћати.

САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу

Foto: Shutterstock

Састојци:

За крем: 

  • млеко 1 л
  • жуманце 7
  • шећер 7 кашика
  • ванилин шећер 2 кесице
  • брашно 9 кашика
  • маргарин 250 г

За кору:

  • беланце 7
  • шећер 7 кашика
  • ванилин шећер 1 кесица
  • брашно 7 кашика
  • прашак за пециво 1
  • млеко за натапање 130 мл

За декорацију:

  • крупно млевени печени лешници 50 г

Припрема:

У жуманца додајте шећер и ванилин- шећер и пенасто умутите. Део млека додајте у жуманца, а затим и брашно, па све сједините. Остатак млека ставите да проври и додајте смесу од жуманаца, па наставите да кувате на лаганијој ватри. Врућ крем пребаците у другу посуду, прекријте фолијом и оставите да се охлади. Охлађен крем умутите и додајте маргарин собне температуре исечен на коцкице. Све добро сједините и одложите у фрижидер. За кору умутите чврсто беланца постепено додајући шећер и ванилин-шећер. Брашно помешајте с прашком за пециво, додајте у беланца и варјачом сједините. Излијте смесу у подмазан и побрашњен четвртасти калуп и пеците 15 до 20 минута на 180 степени. Печену кору прелијте врућим млеком и оставите да упије. На кору нанесите охлађен крем, па одозго прелијте карамел глазуру и поспите лешницима.

(Super recepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АКО ФАГОТ НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

АКО "ФАГОТ" НЕ УБИЈЕ БАР 30 НИЈЕ ИСПЛАТИВ: Генерал Јелесије Радивојевић, унук јунака истог имена, о биткама на Косову у лето 1998.

КАДА су 1962. сахрањивали Јелесија Радивојевића у Дрежнику на Златибору кажу да је још увек имао "сиво" око паса, на месту где га је стезао војнички опасач.

21. 07. 2024. у 07:00

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо фудбалер којег Пикси и Рамбо Петковић добро памте