САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
Када их једном пробате, увек ћете им се враћати.
Састојци:
За крем:
- млеко 1 л
- жуманце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 2 кесице
- брашно 9 кашика
- маргарин 250 г
За кору:
- беланце 7
- шећер 7 кашика
- ванилин шећер 1 кесица
- брашно 7 кашика
- прашак за пециво 1
- млеко за натапање 130 мл
За декорацију:
- крупно млевени печени лешници 50 г
Припрема:
У жуманца додајте шећер и ванилин- шећер и пенасто умутите. Део млека додајте у жуманца, а затим и брашно, па све сједините. Остатак млека ставите да проври и додајте смесу од жуманаца, па наставите да кувате на лаганијој ватри. Врућ крем пребаците у другу посуду, прекријте фолијом и оставите да се охлади. Охлађен крем умутите и додајте маргарин собне температуре исечен на коцкице. Све добро сједините и одложите у фрижидер. За кору умутите чврсто беланца постепено додајући шећер и ванилин-шећер. Брашно помешајте с прашком за пециво, додајте у беланца и варјачом сједините. Излијте смесу у подмазан и побрашњен четвртасти калуп и пеците 15 до 20 минута на 180 степени. Печену кору прелијте врућим млеком и оставите да упије. На кору нанесите охлађен крем, па одозго прелијте карамел глазуру и поспите лешницима.
(Super recepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач уз који су одрасле многе генерације
18. 07. 2024. у 13:00
КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)