МОКА КОЛАЧ: Кремасти залогаји савршеног укуса
Представљамо вам рецепт за љубитеље мешавине чоколаде и кафе, предивно и мекано освежење за летње дане.
Састојци:
За кору:
- 80 грама брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 10 грама какао-праха
- 1 кашика инстант кафе
- 4 жуманцета
- 50 грама шећера
- 1/4 кашичице соли
- 60 мл млека
- 50 мл уља
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 4 беланцета
- 50 грама шећера
- 1/2 кашичице сирћета
За премазивање коре:
- 80 мл млека
- 15 грама шећера
- За крем:
- 100 мл + 300 мл слатке павлаке
- инстант кафа по укусу (око две кашике)
- 50 грама чоколаде
- 50 грама шећера у праху
- прстохват соли
За посипање:
- Какао-прах
Припрема:
Размутите кафу у топлом млеку и оставите са стране, па у одвојеној чинији помешајте шећер, жуманца, уља, па умутите док се шећер не отопи. Додајте млеко, па наставите да мешате и додајте екстракт ваниле.
Затим додајте брашно, какао, прашак за пециво и со (све просејано), па добро промешајте да не буде грудвица. Склоните са стране и покријте.
У једној чинији умутите пенасто беланца, па додајте сирће, 50 грама шећера и наставите да мутите све док не добијете чвршћи снег.
Постепено и уз мешање додајте шлаг мешавини од жуманаца и лепо помешајте.
Прелијте у посуду за печење, обложену пек-папиром.
Пеците око 25 минута у рерни загрејаној на 160 степени, па окрените, уклоните папир и оставите да се хлади.
Потом 100 мл загрејане слатке павлаке помешајте са инстант кафом по укусу, па на средњој ватри додајте чоколаду и мешајте док се не отопи, па све ставите у фрижидер да се мало стегне. Онда додајте још 300 мл слатке павлаке и 50 грама шећера у праху и прстохват соли и све добро умикасајте док не добијете крем.
Загрејте 80 мл млека и 15 грама шећера, па тиме премажите кору да се добро натопи.
Премажите онда кору кремом (можете га нанети и уз помоћ шприца), па ставите у фрижидер на сат-два.
Поспите какао-прахом.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕНЕ КРЕМ КОЦКЕ: Спој кремастог фила и лешника даје неодољив укус овом колачу
21. 07. 2024. у 13:00
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)