ЈАФА ТОРТА: Кремаста текстура и укус који се не заборавља

Новости онлине

31. 07. 2024. у 18:00

Откријте рецепт за ову богату торту и уживајте у сваком залогају.

ЈАФА ТОРТА: Кремаста текстура и укус који се не заборавља

Foto: Shutterstock

Састојци: 

Бисквит од чоколаде с наранџом:

  • 1 шоља брашна
  • 1/2 шоље какаа
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1/2 кашичице соде бикарбоне
  • 1/2 кашичице соли
  • 1 шоља шећера
  • 1/2 шоље уља
  • 2 јаја
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 1 шоља јогурта
  • Кора и сок од једне наранџе

Слој наранџиног џема:

  • 1 шоља наранџиног џема

Чоколадна глазура:

  • 200г црне чоколаде, сецкане
  • 1 шоља слатке павлаке

Припрема:

Помешати све суве састојке за бисквит. Додати уље, јаја, ванилу, јогурт, наранџину кору и сок. Сјединити смесу и пећи у претходно угрејаној рерни на 180°С око 25-30 минута.

Охлађени бисквит пресећи на два дела.

Растопити наранџин џем и нанети га на доњи део бисквита.

Припремити ганацхе: загрејати слатку павлаку до врења и прелити преко сецкане чоколаде. Мешати док се чоколада потпуно не истопи.

Прелити ганацхе преко наранџиног џема, ставити други део бисквита и оставити да се стегне.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

СПЕКТАКЛ КОЈИ ЋЕ ГЛЕДАТИ ЦЕЛИ СВЕТ: Барселона дочекује акутелног шампиона Европе!