ЈАФА ТОРТА: Кремаста текстура и укус који се не заборавља
Откријте рецепт за ову богату торту и уживајте у сваком залогају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
Бисквит од чоколаде с наранџом:
- 1 шоља брашна
- 1/2 шоље какаа
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- 1 шоља шећера
- 1/2 шоље уља
- 2 јаја
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 шоља јогурта
- Кора и сок од једне наранџе
Слој наранџиног џема:
- 1 шоља наранџиног џема
Чоколадна глазура:
- 200г црне чоколаде, сецкане
- 1 шоља слатке павлаке
Припрема:
Помешати све суве састојке за бисквит. Додати уље, јаја, ванилу, јогурт, наранџину кору и сок. Сјединити смесу и пећи у претходно угрејаној рерни на 180°С око 25-30 минута.
Охлађени бисквит пресећи на два дела.
Растопити наранџин џем и нанети га на доњи део бисквита.
Припремити ганацхе: загрејати слатку павлаку до врења и прелити преко сецкане чоколаде. Мешати док се чоколада потпуно не истопи.
Прелити ганацхе преко наранџиног џема, ставити други део бисквита и оставити да се стегне.
(Still)
Препоручујемо

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)