ЈАФА ТОРТА: Кремаста текстура и укус који се не заборавља
Откријте рецепт за ову богату торту и уживајте у сваком залогају.
Састојци:
Бисквит од чоколаде с наранџом:
- 1 шоља брашна
- 1/2 шоље какаа
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- 1 шоља шећера
- 1/2 шоље уља
- 2 јаја
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 1 шоља јогурта
- Кора и сок од једне наранџе
Слој наранџиног џема:
- 1 шоља наранџиног џема
Чоколадна глазура:
- 200г црне чоколаде, сецкане
- 1 шоља слатке павлаке
Припрема:
Помешати све суве састојке за бисквит. Додати уље, јаја, ванилу, јогурт, наранџину кору и сок. Сјединити смесу и пећи у претходно угрејаној рерни на 180°С око 25-30 минута.
Охлађени бисквит пресећи на два дела.
Растопити наранџин џем и нанети га на доњи део бисквита.
Припремити ганацхе: загрејати слатку павлаку до врења и прелити преко сецкане чоколаде. Мешати док се чоколада потпуно не истопи.
Прелити ганацхе преко наранџиног џема, ставити други део бисквита и оставити да се стегне.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)