ЛАГАНА И ЗАСИТНА: Летња верзија мимоза салате, морате да је пробате
МИМОЗА салата у летњем руху ће бити савршена за било који оброк, а уживаћете у овој лаганој варијанти познатог јела.

Фото Shutterstock
Састојци:
400 г макарона
250 г шунке
400 г грчког јогурта
6 куваних јаја
100 г младог сира
100 г шаргарепе
20 мл маслиновог уља
Рецепт за летњу мимоза салату:
За летњу мимоза салату прво скувајте макароне по упутству и затим их процедите и оставите на страну. Скувајте и јаја и оставите их да се охладе. Нарендајте шаргарепу и исецкајте шунку и краставце, као и прохлађена јаја. Помешајте млади сир, грчки јогурт и маслиново уље.
У ватросталну посуду поређајте на дно макароне па слој јогурта са сиром, па шунку, па затим опет слој јогурта са сиром, потом краставце и јаја, опет слој јогурта са сиром, па слој шаргарепе и на крају слој јогурта и сира посут ренданим јајима и измрвљеним тврдим сиром. Уживајте!
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)