ЛАГАНА И ЗАСИТНА: Летња верзија мимоза салате, морате да је пробате
МИМОЗА салата у летњем руху ће бити савршена за било који оброк, а уживаћете у овој лаганој варијанти познатог јела.
![ЛАГАНА И ЗАСИТНА: Летња верзија мимоза салате, морате да је пробате ЛАГАНА И ЗАСИТНА: Летња верзија мимоза салате, морате да је пробате](/data/images/2023-12-05/429959_shutterstock-364272797_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Састојци:
400 г макарона
250 г шунке
400 г грчког јогурта
6 куваних јаја
100 г младог сира
100 г шаргарепе
20 мл маслиновог уља
Рецепт за летњу мимоза салату:
За летњу мимоза салату прво скувајте макароне по упутству и затим их процедите и оставите на страну. Скувајте и јаја и оставите их да се охладе. Нарендајте шаргарепу и исецкајте шунку и краставце, као и прохлађена јаја. Помешајте млади сир, грчки јогурт и маслиново уље.
У ватросталну посуду поређајте на дно макароне па слој јогурта са сиром, па шунку, па затим опет слој јогурта са сиром, потом краставце и јаја, опет слој јогурта са сиром, па слој шаргарепе и на крају слој јогурта и сира посут ренданим јајима и измрвљеним тврдим сиром. Уживајте!
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24) ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)](/data/images/2025-02-07/570660_pgsk9kpturbxy8ynti3yzjkognhmjgxngm4m2fmnzgzmziymjnlotqxns5wbmerkwlnaxya3gabotaf-ezgif.com-webp-to-jpg-converter_kf.jpg?time=1738936252)
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
![РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
![ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода? ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?](/data/images/2024-12-09/553613_113307-gaga-i-toni-ig_kf.jpg?time=1738931385)
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)