НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Чизкејк од црне чоколаде и вишања, једноставан колач који се не пече

Татјана Марковић

04. 08. 2024. у 06:45

Чизкејк од црне чоколаде и вишања је посластица пуног укуса, потпуно декадентна и освежавајућа.

НЕОДОЉИВО КРЕМАСТО САВРШЕНСТВО: Чизкејк од црне чоколаде и вишања, једноставан колач који се не пече

Фото: Инстаграм/chefejoaciroliveira

Састојци:

250 г чоколадног кекса, измрвљеног

65 г путера, растопљеног
200 г крем сира
65 г шећера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
130 г јогурта
130 г чоколадних комадића
130 г вишања, исецканих

 

 

Рецепт за чизкејк од црне чоколаде и вишања:

За чизкејк од црне чоколаде и вишања загрејте рерну на 160°. Подмажите калуп за торте са дном које се одваја. У средњој посуди помешајте мрвице чоколадног кекса и растопљени путер. Утисните смесу на дно тепсије, пеците 10 минута, извадите и оставите са стране.
У посуду за мешање убаците крем сир и шећер, мутите док се не сједини и не постане кремасто. Додајте екстракт ваниле и добро промешајте.

Додајте јаја, једно по једно, и добро умутите након сваког додавања. Умешајте јогурт и мешајте док смеса не постане глатка. Додајте отопљену чоколаду и измешајте. Сипајте смесу за чизкејк преко теста које сте одвојили. Пеците у загрејаној рерни 35 до 40 минута, или док се средина не стегне. Оставите колач да се хлади у рерни са лагано отвореним вратима 1 сат. Затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата. Пре сервирања поређајте вишње на чизкејк. Сервирајте и уживајте.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.

07. 01. 2025. у 18:50

ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.

07. 01. 2025. у 18:12

Коментари (0)

Kompanija Meridianbet posluje i na tržištu Brazila!