МОЖЕТЕ ИХ НАПРАВИТИ И КАД НИЈЕ СЕЗОНА БОСТАНА: Мафини са укусом лубенице, згодни за прославе, или и свакодневно уживање

Бојана Јовановић

31. 08. 2024. у 11:00

МАФИНИ су колачи који су постали популарни последњих година.

МОЖЕТЕ ИХ НАПРАВИТИ И КАД НИЈЕ СЕЗОНА БОСТАНА: Мафини са укусом лубенице, згодни за прославе, или и свакодневно уживање

Фото Shutterstock

 Разлог за то није само укус, већ и декоративни изглед, као и величина, због чега су згодни за прославе. Уколико сте љубитељ лубеница, ове мафине морате да пробате.

Потребно је:

- 220 г путера
- 225 г шећера
- 3 јајета
- кашичица екстракта лубенице
- 470 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соли
- 450 г неутралне павлаке
- ружичаста боја за колаче

За прелив:
- 80 г путера
- кашичица екстракта лубенице
- 15 мл сока од лимуна
- 50 мл млека
- 600 г шећера
- ружичаста боја за колаче

За украс:
- декоративне јестиве перлице

 

Припрема мафина од лубенице:

Пенасто умутите шећер и путер, па додајте једно по једно јаје, екстракт лубенице и постепено сипајте трећину мешавине брашна, прашка за пециво и соли. Умешајте пола количине умућене павлаке, сипајте остатак мешавине брашна, додајте преосталу павлаку, боју за колаче и промешајте. Две кашичице теста сипајте у калупе за мафине и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 20 минута. За то време измиксајте путер и 200 г шећера.

Сипајте млеко и 200 г шећера, наставите да мутите, додајте лимунов сок, екстракт лубенице, боју за колаче и остатак шећера. Нафилујте охлађене мафине и, по жељи, украсите декоративним јестивим перлицама.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ  МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином

ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић на панелу “Придруживање Западног Балкана ЕУ” на Глобалном безбедносном форуму ”ГЛОБСЕЦ 2024” одговорио је председнику Црне Горе Јакову Милатовићу и осталим лицемерима који говоре и искривљују истину о Србији.

31. 08. 2024. у 13:51

Коментари (0)

ОВАКО ЈЕ ВУЧИЋ РАСТУРИО ЛИЦЕМЕРЈЕ  МИЛАТОВИЋА И ОСТАЛИХ ПОПУТ ЊЕГА: Председник Србије оголио све неистине искључиво истином