МОЖЕТЕ ИХ НАПРАВИТИ И КАД НИЈЕ СЕЗОНА БОСТАНА: Мафини са укусом лубенице, згодни за прославе, или и свакодневно уживање
МАФИНИ су колачи који су постали популарни последњих година.

Фото Shutterstock
Разлог за то није само укус, већ и декоративни изглед, као и величина, због чега су згодни за прославе. Уколико сте љубитељ лубеница, ове мафине морате да пробате.
Потребно је:
- 220 г путера
- 225 г шећера
- 3 јајета
- кашичица екстракта лубенице
- 470 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соли
- 450 г неутралне павлаке
- ружичаста боја за колаче
За прелив:
- 80 г путера
- кашичица екстракта лубенице
- 15 мл сока од лимуна
- 50 мл млека
- 600 г шећера
- ружичаста боја за колаче
За украс:
- декоративне јестиве перлице
Припрема мафина од лубенице:
Пенасто умутите шећер и путер, па додајте једно по једно јаје, екстракт лубенице и постепено сипајте трећину мешавине брашна, прашка за пециво и соли. Умешајте пола количине умућене павлаке, сипајте остатак мешавине брашна, додајте преосталу павлаку, боју за колаче и промешајте. Две кашичице теста сипајте у калупе за мафине и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 20 минута. За то време измиксајте путер и 200 г шећера.
Сипајте млеко и 200 г шећера, наставите да мутите, додајте лимунов сок, екстракт лубенице, боју за колаче и остатак шећера. Нафилујте охлађене мафине и, по жељи, украсите декоративним јестивим перлицама.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСЛАСТИЦЕ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Јогурт торта, савршени хладни десерт за ове вреле дане
30. 08. 2024. у 12:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)