МОЖЕТЕ ИХ НАПРАВИТИ И КАД НИЈЕ СЕЗОНА БОСТАНА: Мафини са укусом лубенице, згодни за прославе, или и свакодневно уживање
МАФИНИ су колачи који су постали популарни последњих година.
Разлог за то није само укус, већ и декоративни изглед, као и величина, због чега су згодни за прославе. Уколико сте љубитељ лубеница, ове мафине морате да пробате.
Потребно је:
- 220 г путера
- 225 г шећера
- 3 јајета
- кашичица екстракта лубенице
- 470 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соли
- 450 г неутралне павлаке
- ружичаста боја за колаче
За прелив:
- 80 г путера
- кашичица екстракта лубенице
- 15 мл сока од лимуна
- 50 мл млека
- 600 г шећера
- ружичаста боја за колаче
За украс:
- декоративне јестиве перлице
Припрема мафина од лубенице:
Пенасто умутите шећер и путер, па додајте једно по једно јаје, екстракт лубенице и постепено сипајте трећину мешавине брашна, прашка за пециво и соли. Умешајте пола количине умућене павлаке, сипајте остатак мешавине брашна, додајте преосталу павлаку, боју за колаче и промешајте. Две кашичице теста сипајте у калупе за мафине и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 20 минута. За то време измиксајте путер и 200 г шећера.
Сипајте млеко и 200 г шећера, наставите да мутите, додајте лимунов сок, екстракт лубенице, боју за колаче и остатак шећера. Нафилујте охлађене мафине и, по жељи, украсите декоративним јестивим перлицама.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСЛАСТИЦЕ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Јогурт торта, савршени хладни десерт за ове вреле дане
30. 08. 2024. у 12:00
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)