ЛАГАНИ И УКУСНИ: Бургери од туњевине, оброк који ћете желети сваки дан да једете

Бојана Јовановић

07. 09. 2024. у 12:30

ДОК трају врућине, не би требало да уносимо тешку храну, већ да се окренемо лаганим оброцима.

ЛАГАНИ И УКУСНИ: Бургери од туњевине, оброк који ћете желети сваки дан да једете

Фото Shutterstock

Риба се препоручује свакако, тако да је рецепт за туна бургере идеалан.

Потребно је:

- 400 г туњевине из конзерве, у сопственом соку
- 2 кашике поснијег ситног сира
- авокадо
- 2 кашике ренданог пармезана
- 50 г бадемовог брашна
- свеж першунов лист
- со
- бибер
- бели лук у праху
- кокосово уље, за печење

 

Припрема бургера од туњевине

Туњевину оцедите и ставите у дубљу посуду. Додајте ситни сир, пармезан, зачине и ситно сецкан свеж першунов лист, па све добро промешајте. Авокадо очистите и исецкајте што ситније, затим га додајте у смесу са туњевином. Све добро измесите рукама, длановима обликујте лоптице које ћете потом уваљати у бадемово брашно. Бургере пеците у тигању на загрејаном кокосовом уљу, извадите их решеткастом кашиком на папирни убрус, да упије вишак масноће, и послужите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НЕКА ЈЕСЕН БОЉЕ ЗВУЧИ УЗ АУДИО БМ