СЛАТКА, МАЛА, ВОЋНА: Панакота - Савршен кремасти десерт по италијанском рецепту
PANNA cotta, што на италијанском значи "скувана павлака", класичан је италијански десерт који се истиче својом кремастом текстуром и нежним укусом.

Фото Shutterstock
Ова посластица се припрема кувањем слатке павлаке са желатином, што омогућава да се стегне и формира савршено глатку и чврсту структуру.
Панакота се често сервира са воћним преливима као што су јагоде, малине, боровнице или воћни сосови. Осим воћних додатака, популарне су и варијације са карамелом, чоколадом или ванилом.
Потребно је:
- 250 мл слатке павлаке (млечне)
- 50 мл млека
- 30 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 1/2 кесице желатина
- 200 мл сока од малина или јагода
- 30 г шећера у праху
- црвено воће по избору, свеже или залеђено
Припрема:
Помешајте слатку павлаку, млеко, ванилин и кристал шећер и ставите да се загреје. Када проври склоните са рингле и умешајте желатин, који сте претходно натопили са две кашике хладне воде. Чим се желатин растопи разлијте смесу са млеком у чаше и оставите да се добро расхлади. Сок од малина или јагода укувајте у густи сируп, са шећером у праху, па га расхладите. Тек онда разлијте сируп преко панакоте, поспите црвеним воћем и оставите да одстоји у фрижидеру два сата, најкраће, да би се добро расхладила пре служења.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00

ИЗДАШНА ОБРОК САЛАТА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА: Веома је заситна и укусна
04. 09. 2024. у 08:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)