ТОРТА ПРИНЦЕС КРОФНА: Увећана верзија чувеног десерта

Новости онлине

05. 09. 2024. у 08:00

Торта принцес крофна биће прави хит на столу, јер сви воле тај познати укус. Прави се једноставно.

ТОРТА ПРИНЦЕС КРОФНА: Увећана верзија чувеног десерта

Print screen / You Tube / Immer Appetitlich

Састојци:

  • 40 г листова бадема

За фил:

  • 2 јајета
  • 120 г шећера
  • 15 г ванилиног шећера
  • 500 мл млека
  • 60 г кукурузног скроба
  • 250 г крем сира

За тесто:

  • 100 мл воде
  • 100 мл млека
  • 80 г путера
  • 120 г брашна
  • 4 јајета 

Припрема:

Како бисте направили ову торту прво помешајте јаја, шећер, кукурузни скроб и ванилин шећер. Промешајте док смеса не постане глатка. Додајте млеко у смесу, промешајте и кувајте на средњој ватри уз стално мешање док не проври. Пребаците смесу у стаклену чинију и покријте најлонском фолијом, па оставите да се охлади на собној температури.

Исеците путер на коцкице и прелијте млеком и водом па загревајте на лаганој ватри док се путер не отопи. Када смеса почне да кључа додајте 120 г брашна. Мешајте на рингли 2 минута, скините са ватре и оставите да се тесто охлади на собној температури 5 минута. У тесто убаците 4 јајета једно по једно. Полако додајте последње јаје које ћете прво да измутите метлицом. Када се тесто полако одваја од кашике, готово је. На плех ставите папир за печење и тесто пребаците у врећу за шлаг.

Врећом га у кружним покретима истискујте у облику круга, остављајући средину празну. Како исцедите један круг поспите у тесто листићима бадема, премажите јајетом, опет истискујте тесто, поспите бадемима.

Пеците 35 минута на 180°С, па оставите тесто да одстоји још 10 минута са искљученом рерном и отвореним вратима. Када се охлади исеците га попреко на два дела. Затим умутите миксером фил у чинији који сте ставили на страну. Додајте крем сир и измешајте све лопатицом. Смесу пребаците у врећу за шлаг и потом филујте једну половину теста док не потрошите сав фил. Поклопите другом половином теста и по жељи поспите одозго шећер у праху. 

(Stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.

01. 09. 2024. у 15:01

Коментари (0)

РАДОВАО СЕ ПРЕ ВРЕМЕНА? Јаник Синер усред Ју-Ес опена лети из тениса због допинга?!