БЕЛИ ЧУПАВЦИ: Још боља верзија омиљеног домаћег слаткиша

Новости онлине

24. 09. 2024. у 18:02

Ако волите белу чоколаду и кокос, обавезно пробајте да направите домаће чупавце у нешто другачијем руху.

БЕЛИ ЧУПАВЦИ: Још боља верзија омиљеног домаћег слаткиша

Foto: Shutterstock

Састојци:

За бисквит:

  • 6 јаја
  • 6 кашика брашна
  • 4 кашике шећера
  • 150 мл уља
  • пола кесице прашка за пециво

За глазуру:

  • 300 г беле чоколаде
  • 400 мл млека
  • 400 мл слатке павлаке
  • кокос за ваљање

Припрема:

Одвојте жуманца од беланаца. Пазите приликом одвајања јер не би смели да се помешају. Умутите жуманца и шећер. Мутите док смеса не постане светла. Тада постепено додајте уље, никако одједном.
Умутите беланца у чврст шне. Наизменично у жуманца додајте мало брашна и умућених беланаца, па пажљиво и полако мешајте. Понављајте поступак док не утрошите брашно и шне.
Тепсију подмажите маслацем или је науљите, затим поспите презлама и сипајте смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180°С неких 30 минута.Убодите чачкалицом да проверите да ли је кора готова,а јесте ако чачкалица излази сува.
Белу чоколаду отопите са млеком и слатком павлаком уз константно мешање.
Глазуру и бисквит охладите пре завршне фазе. Исеците бисквит на коцке. Затим једну по једну коцку умочите у глазуру, а затим уваљајте у кокос и одложите.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(МАПА) ПУТИН ВЕЋ НАЦРТАО НОВУ МЕТУ У ДОЊЕЦКУ: Пада кључни украјински град, Руси напредују у Торецку - муке за Кијев тек долазе

(МАПА) ПУТИН ВЕЋ НАЦРТАО НОВУ МЕТУ У ДОЊЕЦКУ: Пада кључни украјински град, Руси напредују у Торецку - муке за Кијев тек долазе

РУСКЕ трупе напредовале су у Торецку, кључном логистичком чворишту Украјине и главној тактичкој мети Москве у региону Доњецка, према украјинском каналу "Дип стејт".

15. 10. 2024. у 19:38

Коментари (0)

БИЛИ СУ ИМУЋНИ, ПА ОСТАЛИ БЕЗ СВЕГА: Ко су родитељи Јелене Ђоковић?