БЕЛИ ЧУПАВЦИ: Још боља верзија омиљеног домаћег слаткиша
Ако волите белу чоколаду и кокос, обавезно пробајте да направите домаће чупавце у нешто другачијем руху.
Састојци:
За бисквит:
- 6 јаја
- 6 кашика брашна
- 4 кашике шећера
- 150 мл уља
- пола кесице прашка за пециво
За глазуру:
- 300 г беле чоколаде
- 400 мл млека
- 400 мл слатке павлаке
- кокос за ваљање
Припрема:
Одвојте жуманца од беланаца. Пазите приликом одвајања јер не би смели да се помешају. Умутите жуманца и шећер. Мутите док смеса не постане светла. Тада постепено додајте уље, никако одједном.
Умутите беланца у чврст шне. Наизменично у жуманца додајте мало брашна и умућених беланаца, па пажљиво и полако мешајте. Понављајте поступак док не утрошите брашно и шне.
Тепсију подмажите маслацем или је науљите, затим поспите презлама и сипајте смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180°С неких 30 минута.Убодите чачкалицом да проверите да ли је кора готова,а јесте ако чачкалица излази сува.
Белу чоколаду отопите са млеком и слатком павлаком уз константно мешање.
Глазуру и бисквит охладите пре завршне фазе. Исеците бисквит на коцке. Затим једну по једну коцку умочите у глазуру, а затим уваљајте у кокос и одложите.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМПОВА НОВА ФРИЗУРА: Мреже се усијале од коментара - расправе због зализане косе (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37
Коментари (0)