САВРШЕНСТВО УКУСА, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Ванилице са маком - Рецепт је толико једноставан, да свакоме успева
Рецепт је толико једноставан за припрему, да не може да вам не успе.

фото: coolinarika
Састојци:
- За тесто:
- 250 г маслаца (или маргарина)
- 120 г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
- рендана корица лимуна
- 200 г млевеног мака
- 300 г меког брашна
- За пуњење:
- џем по избору
- За декорацију (по жељи):
- око 70 г отопљене беле чоколаде (црне или млечне)
Припрема:
Пенасто умутити омекшали маргарин са прах шећером, ванилом и изренданом корицом лимуна у пенасту смесу.
Просејати брашно и измешати са самлевеним маком и додати у умућен магарин и све добро измесити са руком.
Откидати мале куглице, можете их мерити, (свака би била по 10 г) и формирати у мали круг ( то можете радити руком или чашицом). Битно је да буду исте дебљине и ширине. Из целе смесе треба да добијете око 72 лоптице.
Потребна су два плеха, ставити папир за печење и ређати мале кругове,остављајући мало размака између.
Загрејати рерну на 170 С и пећи ванилице око 15 минута али пазите да вам не порумене превише. Оставити на плеху око 10 минута да се прохладе. Пренети их на жицу и оставити да се потпуно охладе.
Спајати по две са џемом по вашем избору и оставити их преко ноћи да се залепе. Већ сутра их овако можете послужити само их поспите шећером у праху, а може и овако:
Чоколаду отопити са 2 до 3 кашике уља и замочити једну страну ванилице. Оставити на папир за печење да се чоколада стегне и послужити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
06. 10. 2024. у 14:00

ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)