САВРШЕНСТВО УКУСА, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Ванилице са маком - Рецепт је толико једноставан, да свакоме успева

Новости онлине

13. 10. 2024. у 12:30

Рецепт је толико једноставан за припрему, да не може да вам не успе.

САВРШЕНСТВО УКУСА, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Ванилице са маком - Рецепт је толико једноставан, да свакоме успева

фото: coolinarika

Састојци:

  • За тесто:
  • 250 г маслаца (или маргарина)
  • 120 г шећера у праху
  • 1 ванилин шећер
  • рендана корица лимуна
  • 200 г млевеног мака
  • 300 г меког брашна
  • За пуњење:
  • џем по избору
  • За декорацију (по жељи):
  • око 70 г отопљене беле чоколаде (црне или млечне)


Припрема:

Пенасто умутити омекшали маргарин са прах шећером, ванилом и изренданом корицом лимуна у пенасту смесу.
 Просејати брашно и измешати са самлевеним маком и додати у умућен магарин и све добро измесити са руком.
 Откидати мале куглице, можете их мерити, (свака би била по 10 г)  и формирати у мали круг ( то можете радити руком или чашицом). Битно је да буду исте дебљине и ширине. Из целе смесе треба да добијете око 72 лоптице.
 Потребна су два плеха, ставити папир за печење и ређати мале кругове,остављајући мало размака између.
 Загрејати рерну на 170 С и пећи ванилице око 15 минута али пазите да вам не порумене превише. Оставити на плеху око 10 минута да се прохладе. Пренети их на жицу и оставити да се потпуно охладе.
 Спајати по две са џемом по вашем избору и оставити их преко ноћи да се залепе. Већ сутра их овако можете послужити само их поспите шећером у праху, а може и овако:
Чоколаду отопити  са 2 до 3 кашике уља и замочити једну страну ванилице. Оставити на папир за печење да се чоколада стегне и послужити.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАПАД ДА НАПАДНЕ САНКТ ПЕТЕРБРУГ? Медведев одбрусио Пољацима - Не будите звер

ЗАПАД ДА НАПАДНЕ САНКТ ПЕТЕРБРУГ? Медведев одбрусио Пољацима - Не будите звер

ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је у свом телеграм каналу позвао „да се звер не буди“ као одговор на изјаве бившег шефа генералштаба пољске војске Рајмунда Анџејчака о могућим нападима на Санкт Петербург.

13. 10. 2024. у 12:00

СИНИША, МОЛИМ БОГА ДА МОЈА ПОРОДИЦА ПОБИЈЕ ТВОЈУ: Миха Хрвата знао одмалена - како су се помирили после две деценије

"СИНИША, МОЛИМ БОГА ДА МОЈА ПОРОДИЦА ПОБИЈЕ ТВОЈУ": Миха Хрвата знао одмалена - како су се помирили после две деценије

СУКОБ Синише Михајловића и Игора Штимца трајао је више од две деценије и био је један од оних који привлаче највише пажње у фудбалским круговима.

13. 10. 2024. у 11:35

Коментари (0)

РАЗМИШЉАЛА САМ ДА СЕ ЗАМОНАШИМ: Тања Бошковић је замало напустила све и отишла у манастир