ВОДЕНА ТОРТА: Једноставна посластица коју су Југословени обожавали, а припрема се од јефтиних намирница које сви имају

Новости онлине

13. 10. 2024. у 09:00

Брз и јефтин рецепт за патишпањ преливен шећерном глазуром.

ВОДЕНА ТОРТА: Једноставна посластица коју су Југословени обожавали, а припрема се од јефтиних намирница које сви имају

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 7 јаја
  • 7 жлица шећера
  • 7 жлица брашна
  • 1 прашак за пециво
  • За прелив:
  • 500 мл воде
  • 200 г шећера
  • 2 ванилин шећера

Припрема:

Пенасто умутите јаја и шећер, па постепено додајте брашно. Лепо промешајте и смесу сипајте у калуп обложен пек папиром. Пеците на 200°С око 5 минута, па смањите на 180°C и пеците још 30 минута. Припремите прелив тако што ћете помешати воду, шећер и ванилин шећер. Кувајте док не прокључа. Патишпањ охладите и прелијте сирупом. Торту можете да прелијете и чоколадом ако желите да буде мало богатија.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СИНИША, МОЛИМ БОГА ДА МОЈА ПОРОДИЦА ПОБИЈЕ ТВОЈУ: Миха Хрвата знао одмалена - како су се помирили после две деценије

"СИНИША, МОЛИМ БОГА ДА МОЈА ПОРОДИЦА ПОБИЈЕ ТВОЈУ": Миха Хрвата знао одмалена - како су се помирили после две деценије

СУКОБ Синише Михајловића и Игора Штимца трајао је више од две деценије и био је један од оних који привлаче највише пажње у фудбалским круговима.

13. 10. 2024. у 11:35

Коментари (0)

ЏАКА ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Одгурнуо голмана Србије и изазвао звиждуке са трибина  (ВИДЕО)