ВОДЕНА ТОРТА: Једноставна посластица коју су Југословени обожавали, а припрема се од јефтиних намирница које сви имају

Новости онлине

13. 10. 2024. у 09:00

Брз и јефтин рецепт за патишпањ преливен шећерном глазуром.

ВОДЕНА ТОРТА: Једноставна посластица коју су Југословени обожавали, а припрема се од јефтиних намирница које сви имају

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 7 јаја
  • 7 жлица шећера
  • 7 жлица брашна
  • 1 прашак за пециво
  • За прелив:
  • 500 мл воде
  • 200 г шећера
  • 2 ванилин шећера

Припрема:

Пенасто умутите јаја и шећер, па постепено додајте брашно. Лепо промешајте и смесу сипајте у калуп обложен пек папиром. Пеците на 200°С око 5 минута, па смањите на 180°C и пеците још 30 минута. Припремите прелив тако што ћете помешати воду, шећер и ванилин шећер. Кувајте док не прокључа. Патишпањ охладите и прелијте сирупом. Торту можете да прелијете и чоколадом ако желите да буде мало богатија.

(stvar ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Kari’s on fire  – Пешић се враћа на клупу Пирота!

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!

СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!

19. 06. 2025. у 13:00

Коментари (0)

Kari’s on fire  – Пешић се враћа на клупу Пирота!