ВОДЕНА ТОРТА: Једноставна посластица коју су Југословени обожавали, а припрема се од јефтиних намирница које сви имају
Брз и јефтин рецепт за патишпањ преливен шећерном глазуром.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 7 јаја
- 7 жлица шећера
- 7 жлица брашна
- 1 прашак за пециво
- За прелив:
- 500 мл воде
- 200 г шећера
- 2 ванилин шећера
Припрема:
Пенасто умутите јаја и шећер, па постепено додајте брашно. Лепо промешајте и смесу сипајте у калуп обложен пек папиром. Пеците на 200°С око 5 минута, па смањите на 180°C и пеците још 30 минута. Припремите прелив тако што ћете помешати воду, шећер и ванилин шећер. Кувајте док не прокључа. Патишпањ охладите и прелијте сирупом. Торту можете да прелијете и чоколадом ако желите да буде мало богатија.
(stvar ukusa)
Препоручујемо

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!
СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!
19. 06. 2025. у 13:00

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ДУШАН У ШОКУ: Шта је Трамп питао Влаховића
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп угостио је у Овалном кабинету екипу Јувентуса, а онда поставио шкакљиво питање Влаховићу и друговима.
19. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)