ЧОКОЛАДНИ МУС: Рецепт који ће се свидети свим сладокусцима

Новости онлине

29. 10. 2024. у 16:30

Засладите се домаћим чоколадним мусом, који се лако прави, а има богат укус.

ЧОКОЛАДНИ МУС: Рецепт који ће се свидети свим сладокусцима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  200 г црне чоколаде
  •  3 јаја
  •  50 г шећера
  •  200 мл слатке павлаке
  •  Прстохват соли
  •  Чоколадне мрвице или какао у праху за декорацију


Припрема:
 Исеците чоколаду на коцкице и отопите је на пари или у микроталасној пећници. Ако користите микроталасну, отапајте је у интервалима од 30 секунди, мешајући између.
 У посебној посуди умутите јаја са шећером и прстохватом соли док не постану светла и пенаста. Када се чоколада мало охлади, додајте је у смесу од јаја и добро промешајте да се све сједини. У другој посуди умутите слатку павлаку док не постане чврста. Затим је пажљиво додајте у чоколадну смесу, користећи спатулу, да задржите ваздушасте мехуриће.
Смесу сипајте у чаше или посудице и оставите да се охлади у фрижидеру најмање 2 сата.
 Пре служења, декорисите мус чоколадним мрвицама или какао прахом по жељи.
Уживајте у вашем чоколадном десерту!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".

10. 02. 2025. у 19:39

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.

10. 02. 2025. у 12:44

Коментари (0)

КАЖИ ЖИКИ: Уметницу из Србије позвали у Ватикан, а онда јој поставили увредљиво питање (ВИДЕО)