ЧОКОЛАДНИ МУС: Рецепт који ће се свидети свим сладокусцима
Засладите се домаћим чоколадним мусом, који се лако прави, а има богат укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г црне чоколаде
- 3 јаја
- 50 г шећера
- 200 мл слатке павлаке
- Прстохват соли
- Чоколадне мрвице или какао у праху за декорацију
Припрема:
Исеците чоколаду на коцкице и отопите је на пари или у микроталасној пећници. Ако користите микроталасну, отапајте је у интервалима од 30 секунди, мешајући између.
У посебној посуди умутите јаја са шећером и прстохватом соли док не постану светла и пенаста. Када се чоколада мало охлади, додајте је у смесу од јаја и добро промешајте да се све сједини. У другој посуди умутите слатку павлаку док не постане чврста. Затим је пажљиво додајте у чоколадну смесу, користећи спатулу, да задржите ваздушасте мехуриће.
Смесу сипајте у чаше или посудице и оставите да се охлади у фрижидеру најмање 2 сата.
Пре служења, декорисите мус чоколадним мрвицама или какао прахом по жељи.
Уживајте у вашем чоколадном десерту!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)