РЕЦЕПТ ЗА ШУСТЕР ПИТУ: Предиван старински, посни колач који се топи у устима при сваком залогају
Старинска посластица са џемом подсетиће вас на бакину кухињу и стара времена.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кесица сувог квасца
- 1/4 л киселе воде
- 1 кашичица шећера
- 1 шоља уља
- 150 г ораха
- 100 г мака
- 250 г шећера
- брашно по потреби
- 150 г џема од кајсија
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Квасац са кашичицом шећера потопите у млакој води, па оставите да се активира. Додајте шољу уља и брашно па умесите мекано и глатко тесто. Тесто поделите на 5 једнаких делова, па сваки развијте оклагијом. У плех ставите прву кору па премажите џемом од кајсија. Поспите млевеним орасима, маком и шећером. Поступак поновите за све коре, осим последње. Затим, покријте питу и пустуте око пола сата, да надође. Пеците пола сата,тј. док не постане златносмеђа, у рерни загрејаној на 180 степени. Готову питу премажите још једним слојем џема па поспите млевеним орасима. Пријатно! (trpeza)
Препоручујемо

НАЈЛЕПШИ РЕЦЕПТ ЗА ЛОНДОНЕРЕ: Штанглице које обожавају све генерације
06. 10. 2024. у 14:00

СЛАТКА ПИТА СА ПИРИНЧЕМ: Савршена комбинација којој нећете моћи да одолите
30. 10. 2024. у 09:00

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!
СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!
19. 06. 2025. у 13:00

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ДУШАН У ШОКУ: Шта је Трамп питао Влаховића
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп угостио је у Овалном кабинету екипу Јувентуса, а онда поставио шкакљиво питање Влаховићу и друговима.
19. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)