РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели

Новости онлине

18. 11. 2024. у 12:00

Неодољива и сочна, а пистаћи јој дају посебан шмек.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г кора за баклаву
  • 300 г млевених ораха
  • 150 г млевених пистаћа
  • 4 кашике гриза
  • 4 кашике шећера
  • 150 мл уља за премазивање кора
  • 150 г шећера за посипање кора
  • 150 мл уља
  • 150 г маслаца за заливање баклаве

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. 800 мл воде помешајте са 800 г шећера. Кувајте око 20 минута па пред крај сипајте сок од лимуна. Пустите да се охлади. Плех обложите папиром за печење. Изрежите коре на величину плеха. Помешајте орахе, пистаће, гриз и шећер. Поређајте 3 коре премазане уљем и шећером. Четврту поспите мешавином пистаћа, па пету шећером и уљем, шесту мешавином. Једну кору оставите са стране. Исеците баклаву по жељи. Уље загрејте са маслацем па прелијте преко сечене баклаве. Одвојеном кором прекријте баклаву. Пеците око 50 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Температуру смањите на 180 степени, а на самом крају вратите на 220. Скините додатну кору па прелијте баклаву хладним шербетом. Оставите да се прохлади. Декоришите млевеним пистаћима. Пријатно!

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

Коментари (0)

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА - ПАРАДИГМА МОДЕРНОГ ПОСЛОВАЊА