СПРЕМЕ СЕ ОЧАС ПОСЛА, А САВРШЕНОГ СУ УКУСА: Тороне са бадемом - Слаткиш који Италијанке припремају често током зиме
Овај слаткиш, налик карамел бомбонама, прави је специјалитет који скоро свака Италијанка зна да направи, а сви га просто обожавају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 350 г бадема
- 300 г шећера
- 300 г меда
- 80 мл воде
- 2 беланца
Припрема:
У шерпу ставите мед, шећер и воду и кувајте на тихој ватри док не достигне температуру од 150 степени (користите термометар за кување). Посебно умутите беланца у чврст снег. Уз мешање сипајте у беланца врућ карамел и мутите миксером док се не прохлади. Затим додајте сецкане и препечене бадеме. Измешајте и одмах сипајте у мањи плех који сте обложили провидном фолијом тако да са стране пређе преко да после може да прекрије слаткиш. Рукама утисните смесу, прекријте одозго фолијом и оставите да стоји целу ноћ на собној температури да се стегне. Исеците на коцке и служите.
Препоручујемо

СОЧАН ГРИЗ КОЛАЧ СА ЏЕМОМ: Брз, јефтин колач за сваки дан (ВИДЕО)
21. 11. 2024. у 13:30

ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
14. 11. 2024. у 16:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)