ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане

Новости онлине

27. 11. 2024. у 09:00

Десерт мекан као душа, за праве љубитеље воћних колача.

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г млевеног мака
  • 5 ренданих јабука
  • 1 шоља брашна
  • 1 шоља гриза
  • пола шоље шећера
  • 1 шоља уља

За глазуру:

  • 100 г чоколаде за кување
  • 100 мл биљне павлаке
  • 5 кашика џема по жељи

Припрема:
Јабуке очистите и нарендајте. Исцедите, додајте шећер, уље, брашно, гриз, мак и добро измешајте. Сипајте у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Кад се прохлади, намажите џемом. За глазуру, загрејте павлаку до кључања, склоните са шпорета, додајте чоколаду и мешајте док се не истопи. Прелијте охлађен колач и оставите да се глазура стегне.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Kari’s on fire  – Пешић се враћа на клупу Пирота!

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!

СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!

19. 06. 2025. у 13:00

Коментари (0)

КО ОВДЕ ЛАЖЕ? Маск опет радио тест на дрогу (ФОТО)