ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
Десерт мекан као душа, за праве љубитеље воћних колача.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 г млевеног мака
- 5 ренданих јабука
- 1 шоља брашна
- 1 шоља гриза
- пола шоље шећера
- 1 шоља уља
За глазуру:
- 100 г чоколаде за кување
- 100 мл биљне павлаке
- 5 кашика џема по жељи
Припрема:
Јабуке очистите и нарендајте. Исцедите, додајте шећер, уље, брашно, гриз, мак и добро измешајте. Сипајте у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Кад се прохлади, намажите џемом. За глазуру, загрејте павлаку до кључања, склоните са шпорета, додајте чоколаду и мешајте док се не истопи. Прелијте охлађен колач и оставите да се глазура стегне.
(trpeza)
Препоручујемо
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)