ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане

Новости онлине

27. 11. 2024. у 09:00

Десерт мекан као душа, за праве љубитеље воћних колача.

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г млевеног мака
  • 5 ренданих јабука
  • 1 шоља брашна
  • 1 шоља гриза
  • пола шоље шећера
  • 1 шоља уља

За глазуру:

  • 100 г чоколаде за кување
  • 100 мл биљне павлаке
  • 5 кашика џема по жељи

Припрема:
Јабуке очистите и нарендајте. Исцедите, додајте шећер, уље, брашно, гриз, мак и добро измешајте. Сипајте у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Кад се прохлади, намажите џемом. За глазуру, загрејте павлаку до кључања, склоните са шпорета, додајте чоколаду и мешајте док се не истопи. Прелијте охлађен колач и оставите да се глазура стегне.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести

"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести

ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.

06. 02. 2025. у 13:39

ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.

ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.

ДАНАС знамо да је земљотрес 1956. године, са епицентром у морском подручју Аморгоса био трећи најснажнији у Европи од 1900. године до данас.

06. 02. 2025. у 13:04 >> 13:14

Коментари (0)

УЕФА НЕ ПРАШТА: Стигла казна за Рому