ПОСНА САХЕР ТОРТА: Украсиће сваку свечану и славску трпезу, а сви ће вам тражити рецепт
Посна сахер торта је мање калорична верзија класичне сахер торте. Прави се на бази биљног уља и има доста какаа, чисте црне чоколаде, а уместо млека се ставља кокосово млеко.
Састојци:
- 340 грама брашна
- 380 мл воде
- 180 грама шећера
- 170 мл биљног уља
- 40 грама какаа
- 40 грама кукурузног скроба
- 10 грама соде бикарбоне
- 5 грама лимунске киселине
- ванилин шећер по укусу
- 200 грама црне чоколаде
- 100 мл кокосовог млека
- 10 грама какао путера
- 200 грама џема од кајсије
Припрема:
За посну сахер торту припремите састојке за печење бисквита. Помешајте брашно, скроб, какао, ванилин шећер и соду бикарбону у великој посуди. У другој посуди помешајте шећер, уље и воду. Мешајте док се шећер потпуно не раствори. Ставите суве састојке у посуду. Измешајте их. Сипајте тесто у посуду за печење. Пеците бисквит у рерни 15 минута на 130 степени. Затим промените температуру на 150 степени и пеците док не омекша. Око сат времена. Готов бисквит треба да одлежи преко ноћи, или боље један дан. Одрежите врх бисквита да се уједначи, а мрвице осушите у рерни. Прережите бисквит на пола за торту.
Намажите бисквит џемом од кајсије. Оставите торту у фрижидеру 10 минута. Загрејте млеко кокоса и чим се појави пара – склоните са шпорета. Додајте ситно исецкану црну чоколаду, мешајте да се раствори. Затим сипајте отопљени какао путер. Поново промешајте. Покријте торту првим слојем и оставите у фрижидеру 10 минута. Затим ставите други слој. Украсите ивице торте осушеним мрвицама бисквита и уживајте у посној сахер торти.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ НАЈЛОН ТОРТУ: Посластица која увек успе (ВИДЕО)
26. 11. 2024. у 17:00
РЕЦЕПТ ЗА ЧИЗКЕЈК: Омиљена торта од 3 слоја, топи се у устима
18. 11. 2024. у 17:00
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)