КОЛАЧ ОД ЛИМУНА И КОКОСА: Одлична и освежавајућа комбинација која се топи у устима
Направите га ове недеље, одушевићете се.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г шећера
- 2 дл слатке павлаке
- 1 дл млека
- 100 г маслаца
- 170 г оштрог брашна
- 130 г кокоса
- 5 јаја
- сок и рендана корица непрсканог лимуна
- 1 кесица прашка за пециво
Припрема:
1. Маслац истопити и охладити, брашно и кокосово брашно измешати с прашком за пециво и наренданом корицом лимуна.
2. Јаја добро умутити са шећером, додати маслац, још мало мутити, па у то умешати претходно припремљену мешавину брашна, прашка и корице лимуна. У ову масу додати слатку павлаку, млеко и сок од лимуна. После сваког додавања добро измешати.
3. Плех за печење димензија 20 x 35 цм науљити и посути брашном, па сипати припремљену масу и пећи око 40 минута на 200 степени.
4. Печен колач охладити и пре служења посути шећером у праху и кокосом.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу
30. 11. 2024. у 13:00

КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
27. 11. 2024. у 09:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)