ПОСНИ ТИРАМИСУ: Посластица која нимало не заостаје за оригиналом
Посни десерт одушевиће и оне избирљиве.

Фото: А. М.
Састојци:
За кору:
- 200 мл уља
- 1,5 чаша воде
- 450 г брашна
- 320 г шећера
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица ванилин шећера
За фил:
- 1 посни маргарин
- 200 мл биљне слатке павлаке
- 6 кашика шећера у праху
- 1 кашичица какао праха
- 3 капи рума
За сируп:
- 300 г шећера
- 300 мл воде
- 2 кашичице инстант кафе
- 100 мл рума
За глазуру:
- 250 г чоколаде за кување
- 1 кашика шећера
- 4 кашике воде
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте воду, уље, соду бикарбону, шећер и ванилин шећер, па сипајте брашно и умутите. У плех обложен папиром за печење преручите смесу. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађену кору поделите на два дела. Засебно пенасто умутите маргарин собне температуре па додајте биљну слатку павлаку. Умутите све да се састојци добро сједине. Додајте какао, рум и какао прах па миксером сједините. Отопите шећер са водом, па додајте кафу и промешајте. Прохлађеном сирупу додајте рум. У калуп ставите кору па је прелијте сирупом и потом, премажите припремљеним филом. Поновите поступак и са другом кором. Помешајте воду и шећер па додајте чоколаду и кувајте, уз непрестано мешање, на умереној температури. Колач прелијте чоколадном глазуром па поспите какао прахом. Оставите у фрижидеру да се прохлади и стегне. Уживајте!
(trpeza)
Препоручујемо

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00

"ТО ПИЈУ САМО ОЧАЈНИЦИ": Британски глумац срамно извређао Србе и ракију (ВИДЕО)
ГЛУМАЦ и комичар Џими Кар имао је свој, не тако светли станд-уп моменат који је обликовало елементарно незнање.
23. 05. 2025. у 11:38 >> 20:47
Коментари (0)