РЕФОРМА ЈЕ ОМИЉЕНА ТОРТА У СРБИЈИ: Доносимо вам рецепт за посну верзију
Посна реформа торта учиниће сваку трпезу слатком и свечаном.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За коре:
- 200 г меда
- 150 г шећера
- 300 мл воде
- 250 г брашна
- 200 г млевених ораха
- 1 кашичица соде бикарбоне
- мало цимета
За фил:
- 350 млевених ораха
- 300 г шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 100 мл воде
- 150 г црне чоколаде за кување
- 300 г маргарин
За украшавање:
- мало млевених ораха, или рендане чоколаде
Припрема:
За ову торту помешајте мед, воду и шећер, док се не уједначе. У другој посуди помешајте брашно и остале суве састојке. Додајте их у масу са медом, па добро сједините варјачом. Велики плех обложите папиром за печење, па масу равномерно распоредите. Пеците 20 минута на температури од 175°Ц. Печену и прохлађену кору поделите на три дела.
У чинију ставите шећер и ванилин шећер, прелијте га шољицом воде, па на ватри загрејте до кључања. Каде се шећер отопи, склоните са ватре, па одмах додајте млевене орахе и чоколаду изломљену на мање комаде. Све лепо промешајте да се састојци равномерно сједине. Засебно пенасто умутите маргарин, па спојите са орасима.
Филом премажите коре, оставити део за премазивање и са стране. Одозго поспите млевеним орасима или украсите топљеном чоколадом. Торта треба да одстоји око један дан.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ДУБОКО РАЗОЧАРАН - ПОПОВИЋЕВ КУМ ОТКРИО: "Лепа Брена Сузану уопште није звала, нити је дошла саучешће да изјави"
ФОЛКЕР не крије разочарење.
11. 09. 2025. у 11:26
Коментари (0)