РЕФОРМА ЈЕ ОМИЉЕНА ТОРТА У СРБИЈИ: Доносимо вам рецепт за посну верзију
Посна реформа торта учиниће сваку трпезу слатком и свечаном.
Састојци:
За коре:
- 200 г меда
- 150 г шећера
- 300 мл воде
- 250 г брашна
- 200 г млевених ораха
- 1 кашичица соде бикарбоне
- мало цимета
За фил:
- 350 млевених ораха
- 300 г шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 100 мл воде
- 150 г црне чоколаде за кување
- 300 г маргарин
За украшавање:
- мало млевених ораха, или рендане чоколаде
Припрема:
За ову торту помешајте мед, воду и шећер, док се не уједначе. У другој посуди помешајте брашно и остале суве састојке. Додајте их у масу са медом, па добро сједините варјачом. Велики плех обложите папиром за печење, па масу равномерно распоредите. Пеците 20 минута на температури од 175°Ц. Печену и прохлађену кору поделите на три дела.
У чинију ставите шећер и ванилин шећер, прелијте га шољицом воде, па на ватри загрејте до кључања. Каде се шећер отопи, склоните са ватре, па одмах додајте млевене орахе и чоколаду изломљену на мање комаде. Све лепо промешајте да се састојци равномерно сједине. Засебно пенасто умутите маргарин, па спојите са орасима.
Филом премажите коре, оставити део за премазивање и са стране. Одозго поспите млевеним орасима или украсите топљеном чоколадом. Торта треба да одстоји око један дан.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)