ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају
Колачи који ће украсити сваку свечану трпезу, по рецепту без мане.

Фото: Принтскрин Јујтуб/ Marija Karma
Састојци:
За кору:
- 220 г брашна
- 10 кашика шећера
- 1 прашак за пециво
- 200 мл киселе воде
- 50 мл уља
- 2 пуне кашике какаоа
За фил:
- 520 мл сојиног млека
- 220 г шећера
- 2 ванилина шећера
- 3 кашике густина
- 3 кашике брашна
- 260 г маргарина
За глазуру:
- 120 г посне чоколаде
- 3 кашике уља
- кокос за ваљање
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, шећер, прашак за пециво, киселу воду, уље и какао. Помешајте жицом за мућење па излијте у плех обложен пек папиром. Смесу излијте у плех обложен пек-папиром па пеците 15 минута. Направите још једну кору. Након што се прохладе чашом извадите 48 кругова. Помешајте млеко са шећерима па пустите да проври. Додајте остатак млека па умутите брашно и густин, па додајте у врело млеко. Након што се прохлади помешајте га са умућеним маргарином. Филујте капе са припремљеним филом. Ставите кашичицу фила на један круг па преклопите са другим. Премажите филом са бочне стране па ваљајте у кокос. Чоколаду са уљем отопите па сипајте по кашичицу на сваку капу. Пустите да се прохладе.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНИ КОЛАЧ СА СУВИМ ВОЋЕМ И ОРАСИМА: Одлична посластица за посне дане (ВИДЕО)
20. 12. 2024. у 13:00

ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве
14. 12. 2024. у 15:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)