ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају

Јована Васић

31. 12. 2024. у 11:00

Колачи који ће украсити сваку свечану трпезу, по рецепту без мане.

ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају

Фото: Принтскрин Јујтуб/ Marija Karma

Састојци:

За кору:

  • 220 г брашна
  • 10 кашика шећера
  • 1 прашак за пециво
  • 200 мл киселе воде
  • 50 мл уља
  • 2 пуне кашике какаоа

За фил:

  • 520 мл сојиног млека
  • 220 г шећера
  • 2 ванилина шећера
  • 3 кашике густина
  • 3 кашике брашна
  • 260 г маргарина

За глазуру:

  • 120 г посне чоколаде
  • 3 кашике уља
  • кокос за ваљање

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, шећер, прашак за пециво, киселу воду, уље и какао. Помешајте жицом за мућење па излијте у плех обложен пек папиром. Смесу излијте у плех обложен пек-папиром па пеците 15 минута. Направите још једну кору. Након што се прохладе чашом извадите 48 кругова. Помешајте млеко са шећерима па пустите да проври. Додајте остатак млека па умутите брашно и густин, па додајте у врело млеко. Након што се прохлади помешајте га са умућеним маргарином. Филујте капе са припремљеним филом. Ставите кашичицу фила на један круг па преклопите са другим. Премажите филом са бочне стране па ваљајте у кокос. Чоколаду са уљем отопите па сипајте по кашичицу на сваку капу. Пустите да се прохладе.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЖЕСТОК ОДГОВОР СЛОВАЧКЕ НА ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ: Хитно се огласио Фицо, спрема драстичну меру за Украјинце (ВИДЕО)

ЖЕСТОК ОДГОВОР СЛОВАЧКЕ НА ПОТЕЗ ЗЕЛЕНСКОГ: Хитно се огласио Фицо, спрема драстичну меру за Украјинце (ВИДЕО)

ПРЕМИЈЕР Словачке Роберт Фицо запретио је вечерас да је његова странка Смер-СД ("Смер — социјалдемократија“) спремна да подржи смањење помоћи Украјинцима који се налазе на територији Словачке као одговор на обуставу транзита гаса од стране Кијева.

02. 01. 2025. у 18:26

ПУТИН СПРЕМАН ЗА НОВИ РАТ? Тајни документи откривају детаљан списак мета

ПУТИН СПРЕМАН ЗА НОВИ РАТ? Тајни документи откривају детаљан списак мета

РУСКА војска припремила је детаљан списак циљева за потенцијални рат с Јапаном и Јужном Корејом који укључује нуклеарне електране и другу цивилну инфраструктуру, према тајним досијеима из 2013. и 2014. године, у које је имао увид "Financial Times".

02. 01. 2025. у 19:42

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)

АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.

02. 01. 2025. у 17:07

Коментари (0)

ПОСНЕ БАНАНА КУГЛИЦЕ: Неодољива посластица од само три састојка