ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају

Јована Васић

31. 12. 2024. у 11:00

Колачи који ће украсити сваку свечану трпезу, по рецепту без мане.

ПОСНЕ РУСКЕ КАПЕ: Неодољива комбинација кокоса и чоколаде, који се топе при сваком залогају

Фото: Принтскрин Јујтуб/ Marija Karma

Састојци:

За кору:

  • 220 г брашна
  • 10 кашика шећера
  • 1 прашак за пециво
  • 200 мл киселе воде
  • 50 мл уља
  • 2 пуне кашике какаоа

За фил:

  • 520 мл сојиног млека
  • 220 г шећера
  • 2 ванилина шећера
  • 3 кашике густина
  • 3 кашике брашна
  • 260 г маргарина

За глазуру:

  • 120 г посне чоколаде
  • 3 кашике уља
  • кокос за ваљање

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте брашно, шећер, прашак за пециво, киселу воду, уље и какао. Помешајте жицом за мућење па излијте у плех обложен пек папиром. Смесу излијте у плех обложен пек-папиром па пеците 15 минута. Направите још једну кору. Након што се прохладе чашом извадите 48 кругова. Помешајте млеко са шећерима па пустите да проври. Додајте остатак млека па умутите брашно и густин, па додајте у врело млеко. Након што се прохлади помешајте га са умућеним маргарином. Филујте капе са припремљеним филом. Ставите кашичицу фила на један круг па преклопите са другим. Премажите филом са бочне стране па ваљајте у кокос. Чоколаду са уљем отопите па сипајте по кашичицу на сваку капу. Пустите да се прохладе.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.

12. 07. 2025. у 21:32

Коментари (0)