ПОСНО, А НИКАД УКУСНИЈЕ: Баклава са сувим шљивама

Јована Васић

04. 01. 2025. у 16:00

Необичан је рецепт који ће вам одмах прирасти за срце.

ПОСНО, А НИКАД УКУСНИЈЕ: Баклава са сувим шљивама

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г танких кора
  • 300 г сувих шљива
  • 250 г млевених ораха
  • 5 кашика меда
  • 1 маргарин

За сируп:

  • 700 г шећера
  • 800 мл воде
  • неколико кришки лимуна

Припрема:

Прво направите сируп, кувајте га око 15 минута и оставите да се охлади. Отопите маргарин, а суве шљиве исецкајте на коцкице. Узмите по три коре, а између кора мажите отопљени маргарин. На трећу кору ставите маргарин, а на ивицу ставите суве шљиве, орахе и мед. Уролајте и ређајте у плех. Остатком маргарина прелијте баклаву и исеците. Пеците у загрејаној рерни пола сата на 200 степени. Врућу баклаву прелијте охлађеним сирупом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(МАПА) КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ: Русија заузела Курахово док у Курск стиже генерал Јунус-Бек Јевкуров да угуши украјинску офанзиву (ВИДЕО)

(МАПА) КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ: Русија заузела Курахово док у Курск стиже генерал Јунус-Бек Јевкуров да угуши украјинску офанзиву (ВИДЕО)

РУСКО Министарство одбране саопштило је да су руске снаге успоставиле потпуну контролу над градом Курахово, који се налази у југозападном делу Доњецке Народне Републике (ДНР).

06. 01. 2025. у 17:11

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

Коментари (0)

СВЕТ У ШОКУ: Јанис Тима се није убио?! Жена, чувена певачица, наручила убиство кошаркаша?