ПОСНО, А НИКАД УКУСНИЈЕ: Баклава са сувим шљивама
Необичан је рецепт који ће вам одмах прирасти за срце.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г танких кора
- 300 г сувих шљива
- 250 г млевених ораха
- 5 кашика меда
- 1 маргарин
За сируп:
- 700 г шећера
- 800 мл воде
- неколико кришки лимуна
Припрема:
Прво направите сируп, кувајте га око 15 минута и оставите да се охлади. Отопите маргарин, а суве шљиве исецкајте на коцкице. Узмите по три коре, а између кора мажите отопљени маргарин. На трећу кору ставите маргарин, а на ивицу ставите суве шљиве, орахе и мед. Уролајте и ређајте у плех. Остатком маргарина прелијте баклаву и исеците. Пеците у загрејаној рерни пола сата на 200 степени. Врућу баклаву прелијте охлађеним сирупом.
(trpeza)
Препоручујемо
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)