ПОСНО, А НИКАД УКУСНИЈЕ: Баклава са сувим шљивама

Јована Васић

04. 01. 2025. у 16:00

Необичан је рецепт који ће вам одмах прирасти за срце.

ПОСНО, А НИКАД УКУСНИЈЕ: Баклава са сувим шљивама

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г танких кора
  • 300 г сувих шљива
  • 250 г млевених ораха
  • 5 кашика меда
  • 1 маргарин

За сируп:

  • 700 г шећера
  • 800 мл воде
  • неколико кришки лимуна

Припрема:

Прво направите сируп, кувајте га око 15 минута и оставите да се охлади. Отопите маргарин, а суве шљиве исецкајте на коцкице. Узмите по три коре, а између кора мажите отопљени маргарин. На трећу кору ставите маргарин, а на ивицу ставите суве шљиве, орахе и мед. Уролајте и ређајте у плех. Остатком маргарина прелијте баклаву и исеците. Пеците у загрејаној рерни пола сата на 200 степени. Врућу баклаву прелијте охлађеним сирупом.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља