СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства

Јована Васић

07. 01. 2025. у 14:00

Обрадујте укућане савршеном посластицом.

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 беланаца
  • 6 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 6 кашика брашна
  • пола кесице прашка за пециво

За фил:

  • 6 беланаца
  • 12 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 150 мл воде
  • сок од 1 лимуна

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца у чврст снег, уз постепено додавање шећера. Додајте брашно помешано са прашком за пециво. У плех обложен пек папиром излијте смесу. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени, све док смеса не постане златно жута. Извадите из рерне па оставите да се прохлади. Беланца умутите у чврсти снег. У једној шерпи прокувајте воду са шећерима док не добијете густ сируп. Полако додајте врућ сируп у умућена беланца па непрестано мутите. Сипајте лимунов сок па мутите док не добијете густу и сјајну смесу. Фил распоредите преко прохлађене коре. Затим поравнајте површину и пустите да се шампита скроз прохлади и стегне. Поспите шампиту шећером у праху па сеците. На крају, поспите ренданом чоколадом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!

НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.

07. 01. 2025. у 18:50

ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета

МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.

07. 01. 2025. у 18:12

Коментари (0)

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава