СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства

Јована Васић

07. 01. 2025. у 14:00

Обрадујте укућане савршеном посластицом.

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 беланаца
  • 6 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 6 кашика брашна
  • пола кесице прашка за пециво

За фил:

  • 6 беланаца
  • 12 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 150 мл воде
  • сок од 1 лимуна

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца у чврст снег, уз постепено додавање шећера. Додајте брашно помешано са прашком за пециво. У плех обложен пек папиром излијте смесу. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени, све док смеса не постане златно жута. Извадите из рерне па оставите да се прохлади. Беланца умутите у чврсти снег. У једној шерпи прокувајте воду са шећерима док не добијете густ сируп. Полако додајте врућ сируп у умућена беланца па непрестано мутите. Сипајте лимунов сок па мутите док не добијете густу и сјајну смесу. Фил распоредите преко прохлађене коре. Затим поравнајте површину и пустите да се шампита скроз прохлади и стегне. Поспите шампиту шећером у праху па сеците. На крају, поспите ренданом чоколадом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН НА САСТАНКУ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ ВОЈСЦИ: Заробљене у Курску третирајте као терористе, хитно ослободите читаву територију!

ПУТИН НА САСТАНКУ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ ВОЈСЦИ: Заробљене у Курску третирајте као терористе, хитно ослободите читаву територију!

РУСКИ председник Владимир Путин одржао је састанак на једном од командних места групе Курск, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков. Он је на састанак стигао у војној униформи.

12. 03. 2025. у 20:09

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре

ШВАЈЦАРСКИ лист Велтвохе је у оквиру текста о актуелној ситуацији у БиХ, оптужио је Немца Кристијана Шмита да користи квази диктаторску моћ да би елиминисао непожељне политичаре и упозоравају Берн каква их судбина чека ако пристану на сарадњу са ЕУ.

12. 03. 2025. у 16:03

Коментари (0)

ОВО СЕ ЧЕКАЛО: Ево како је Александар Митровић после боравка у болници