СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства

Јована Васић

07. 01. 2025. у 14:00

Обрадујте укућане савршеном посластицом.

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 беланаца
  • 6 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 6 кашика брашна
  • пола кесице прашка за пециво

За фил:

  • 6 беланаца
  • 12 кашика шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 150 мл воде
  • сок од 1 лимуна

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца у чврст снег, уз постепено додавање шећера. Додајте брашно помешано са прашком за пециво. У плех обложен пек папиром излијте смесу. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени, све док смеса не постане златно жута. Извадите из рерне па оставите да се прохлади. Беланца умутите у чврсти снег. У једној шерпи прокувајте воду са шећерима док не добијете густ сируп. Полако додајте врућ сируп у умућена беланца па непрестано мутите. Сипајте лимунов сок па мутите док не добијете густу и сјајну смесу. Фил распоредите преко прохлађене коре. Затим поравнајте површину и пустите да се шампита скроз прохлади и стегне. Поспите шампиту шећером у праху па сеците. На крају, поспите ренданом чоколадом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МУШКАРЦИ ЖЕЛЕ ПРИВЛАЧНУ ЖЕНУ, АЛИ БИ ДА ЈЕ ЗАТВОРЕ У КАВЕЗ: Џентлмен са Твитера открио у чему греши јачи пол (ВИДЕО)